ΕΛΛΑΔΑ

Με άδεια θρανία θα ανοίξουν σήμερα οι στρατιωτικές σχολές

Με άδεια θρανία θα ανοίξουν σήμερα οι στρατιωτικές σχολές

Λιγότεροι κατά 40% είναι οι φετινοί μαθητές στις στρατιωτικές σχολές. Σήμερα το πρωϊ, η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά και η Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη θα δεχθούν τα "πρωτάκια" τους. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 15 Σεπτεμβρίου η Σχολή Ικάρων θα«ανοίξει» τα φτερά της για να αγκαλιάσει τους μελλοντικούς της πιλότους.

Την ίδια ώρα, αναμένονται στο στρατόπεδο «ΣΑΚΕΤΑ», στον Βύρωνα, οι επιτυχόντες της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), ενώ μαθητές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), καλούνται να παρουσιαστούν στη ΣΣΕ στη Βάρη Αττικής αύριο Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα το πρωί, η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων στη Θεσσαλονίκη θα γνωριστεί με τους νέους μαθητές/τριες.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 15 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστούν στη ΣΜΥ στα Τρίκαλα Θεσσαλίας αλλά και στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ) στο Αεροδρόμιο Σέδες στη Θεσσαλονίκη.οι υπόλοιποι επιτυχόντες,.

Τελευταίοι θα μπούν, οι νέοι στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ). Η άφιξη τους αναμένεται την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 08:00, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόι Αττικής.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως πρώτοι μπήκαν, χθες στη ΔΝΕ στον Παλάσκα του ΠΝ, οι επιτυχόντες της ΣΜΥΝ.

IKAROI

Λιγότεροι μελλοντικοί στρατιωτικοί

Οπως προκύπτει από τα πρόσφατα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, στο ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, μπήκαν πολύ λιγότεροι επιτυχόντες από τα προηγούμενα χρόνια.

Στρατός Ξηράς
Αναλυτικότερα, στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), το αρχαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας στην ανώτατη εκπαίδευση, από 269 άτομα που μπήκαν το 2010 (σε ειδικότητες όλων των κατηγοριών) φέτος είναι 217.

SSA

Πολεμικό Ναυτικό
Στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), η οποία εδρεύει στον Πειραιά αλλά και στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), στον Σκαραμαγκά Αττικής, οι επιτυχόντες ήταν λιγότεροι κατά 50%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2010 μπήκαν στη ΣΝΔ, 67 άτομα σε ειδικότητες όλων των κατηγοριών, (μάχιμοι και μηχανικοί), ενώ φέτος μόνο 34!

SND

Πολεμική Αεροπορία

Στη Σχολή Ικάρων (ΣΙ) και στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) στο Τατόι Αττικής-,στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ), που εδρεύει στην Αεροπορική Βάση του ΣΕΔΕΣ στη Θεσσαλονίκη, από 164 επιτυχόντες το 2010, όλων των κατηγοριών, ιπταμένων και μηχανικών, φέτος εισήχθησαν μόνο 64!

Η μικρότερη μείωση αναλογικώς έχει σημειωθεί στη ΣΤΥΑ της Π.Α., η οποία από 188 επιτυχόντες το 2010, φέτος είχε 150 όλων των κατηγοριών.

SXOLH IKARON

Ενδεικτικά σας παρουσιάζουμε τους παρακάτω πίνακες με τους επιτυχόντες σε σχολές των ενόπλων δυνάμεων:

strat1
strat2

Διαβάστε επίσης:

Οι αλλαγές που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τις ένοπλες δυνάμεις

Εντυπωσιακές εικόνες: Οι «Φρουροί του Αιγαίου» «κόβουν» τα κύματα!