ΕΛΛΑΔΑ

Οργή συνταξιούχων: Έκαψαν τις επιστολές Κατρούγκαλου έξω από το υπουργείο Εργασίας (photo-video)

Οργή συνταξιούχων: Έκαψαν τις επιστολές Κατρούγκαλου έξω από το υπουργείο Εργασίας (photo-video)

Στα «κάγκελα» οι συνταξιούχοι - «Η κυβέρνηση μας εμπαίζει με επιστολές-κοροϊδία» - Άναψαν φωτιά έξω από το υπουργείο Εργασίας και έκαψαν τις επιστολές Κατρούγκαλου.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Στην πλατεία Κοτζιά πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (3/11) συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων για τις περικοπές των συντάξεων τους.

Η συγκέντρωση ήταν αρκετά μεγάλη ξεπερνώντας τα 3.000 άτομα

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών, πρόκειται για παναττική κινητοποίηση με αιχμές τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές, τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και το φορολογικό.

Οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν ευθέως την κυβέρνηση και διαμαρτύρονται λέγοντας πως «μας εμπαίζουν με επιστολές κοροϊδία».

Αναφορικά με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, τονίζουν πως «διαλύει την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις μας. Δεν τους δίνουμε αυτό το δικαίωμα. Δεν πάει άλλο αυτό πρέπει να σταματήσει».

Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Απίστευτο αλλά ελληνικό!: 44 ευρώ σύνταξη με «κρατήσεις»... 60 ευρώ

Τα σοκ που δέχονται δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι είναι απανωτά με τα περιστατικά πολλαπλά.

Μικρότερη σύνταξη από το ποσό των «κρατήσεων» πήραν δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που λάμβαναν περί τα 100 ευρώ μετά τον επανυπολογισμό από το ΕΤΕΑ και μαζί με την κύρια είχαν εισόδημα πάνω από 1.300 ευρώ μεικτά.

Ενδεικτικό είναι το εκκαθαριστικό σημείωμα σύμφωνα με το οποίο ο συνταξιούχος εισέπραξε στις 2 Νοεμβρίου σύνταξη... 44,88 ευρώ και του «κρατήθηκαν» 60,42 ευρώ (μαζί με την πρώτη δόση των αναδρομικών)...

Εχοντας υπόλοιπη «οφειλή» περί τα 200 ευρώ, ο συγκεκριμένος συνταξιούχος θα ξαναδεί την επικουρική στα 100 ευρώ ύστερα από 4...μήνες, αφού σύμφωνα με την Ημερησία, η κάθε μηνιαία δόση δεν μπορεί να ξεπερνά τα 50 ευρώ.
Περισσότερους μήνες θα χρειαστούν, ωστόσο, όσοι είχαν μεγαλύτερα ποσά συντάξεων και περικοπών.

syntaxeis

Παράλληλα, σοκ προκαλούν και οι διαφορές παλιών και νέων συντάξεων στο ΙΚΑ με απώλειες που φτάνουν μέχρι και τα 240 ευρώ. Οι διαφορές θα ισχύσουν και για τους νυν συνταξιούχους με τον επανυπολογισμό των αποδοχών τους που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου, και είναι θέμα χρόνου να αφαιρεθούν από τα ποσά που λαμβάνουν σήμερα, δεδομένου ότι η τρόικα έχει ζητήσει να ισχύει το ίδιο καθεστώς για όλους...

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σχετικές ειδήσεις