ΕΛΛΑΔΑ

Στο αυτόφωρο όσοι κρατούν κλειστή τη χωματερή

Στο αυτόφωρο όσοι κρατούν κλειστή τη χωματερή
Με συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο απειλούνται όσοι παρεμποδίζουν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής...

Με συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο απειλούνται όσοι παρεμποδίζουν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής, με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα του δήμου να μην μπορούν να προσεγγίσουν στο σημείο για να αδειάσουν τα σκουπίδια.

Τη σχετική εντολή έδωσε, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ελένη Ράικου.

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης θέτοντας ζήτημα δημόσιας υγείας εξαιτίας του αποκλεισμού της χωματερή.
Ο κ. Καμίνης με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΣΔΚΝΑ (Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής), Νίκο Χιωτάκη , την οποία κοινοποίησε και στην κ. Ράικου υπογραμμίζει τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία που συνεπάγεται «η συνέχιση του παράνομου αποκλεισμού της χωματερής, μη επιτρέποντας στα απορριμματοφόρα την εναπόθεση των σκουπιδιών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. έχουν αποφασίσει να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με κατάληψη όλων των Δημοτικών κτιρίων, των γκαράζ και των Χ.Υ.Τ.Α. της χώρας.

Σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), οι καταλήψεις θα διαρκέσουν μέχρι την προσεχή Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011.