ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς θρήσκευμα τα απολυτήρια των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου φέτος - Που το πάει ο Γαβρόγλου;

Χωρίς θρήσκευμα τα απολυτήρια των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου φέτος - Που το πάει ο Γαβρόγλου;

Απολυτήριοι τίτλοι χωρίς θρήσκευμα θα δίνονται στους μαθητές των ελληνικών σχολείων για πρώτη φορά - Ο Γαβρόγλου ικανοποιεί τις ιδεοληψίες του κομματικού ακροατηρίου της Κουμουνδούρου;

Η απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου εκδόθηκε την τελευταία στιγμή και εστάλη ως οδηγία στους Διευθυντές των σχολείων λίγες μόνο μέρες πριν την τελική εκτύπωση των τίτλων, την ώρα που οι μαθητές είχαν ήδη ολοκληρώσει τις απολυτήριες εξετάσεις τους.

«Στοιχεία που δεν αναγράφονται στις ταυτότητες ή στα πιστοποιητικά γέννησης δεν καταχωρίζονται στα υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, εκτός αν δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α' 75) των γονέων ή του/των κηδεμόνα/ων του/της μαθητή/τριας», αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση.

Πρακτικά δηλαδή για να υπάρξει αναγραφή θρησκεύματος θα πρέπει ο γονέας να καταθέσει στο σχολείο υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρει το θρήσκευμα του παιδιού.

Όσοι δεν το κάνουν, το παιδί τους θα πάρει απολυτήριο δίχως την αναγραφή θρησκεύματος.

Με την ίδια απόφαση, οι διευθυντές των σχολείων καλούνται να καταχωρούν το επώνυμο μητέρας για τους μαθητές και όχι το γένος, όπως ίσχυε.

Γιατί άραγε;

Κανείς δεν γνωρίζει...

Η κίνηση του υπουργού Παιδείας έχει προκαλέσει ερωτήματα καθώς πριν λίγες μόλις μέρες είχε στείλει στο ΦΕΚ και είχαν δημοσιευτεί οι υπουργικές αποφάσεις, που καθορίζουν τον τύπο των τίτλων Γυμνασίου, Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου.

Στις αποφάσεις αυτές το θρήσκευμα περιέχεται μεταξύ των στοιχείων που καταγράφονται στους τίτλους και ουδεμία αναφορά υπάρχει στην υποχρέωση των γονέων να υποβάλλουν Υπεύθυνη Δήλωση εάν επιθυμούν την αναγραφή του θρησκεύματος στους τίτλους.

Διαβάστε επίσης:

ΣΚΑΪ: «Βόμβα» από το κανάλι - Πασίγνωστος παρουσιαστής επιστρέφει