ΚΟΣΜΟΣ

Μαγεία: Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε live το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης

Μαγεία: Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε live το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης

Κορονοϊός: Μαγευτικές εικόνες Live από την Ελλάδα μπόρεσαν να παρακολουθήσουν οι αναγνώστες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Να παρακολουθήσουν ζωντανά το φημισμένο σε όλο τον πλανήτη ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μέσα από την σελίδα του στο Facebook μετέδωσε Live το ηλιοβασίλεμα από την άδεια λόγω κορονοϊού Σαντορίνη.

Οι Γερμανοί υποκλίνονται: «Η μόνη μας ελπίδα για διακοπές είναι η Ελλάδα»

Με κολακευτικά λόγια για την Ελλάδα «μιλούν» όλο και περισσότερα διεθνή ΜΜΕ σε σχέση με την προσπάθεια της χώρας μας για την μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Μάλιστα συνιστούν στους αναγνώστες τους να επιλέξουν τα ελληνικά νησιά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ιδανικό τόπο προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές εν μέσω πανδημίας χαρακτηρίζουν την Ελλάδα τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα η γερμανική Bild παρουσιάζει τις λεπτομέρειες του ελληνικού σχεδίου για τον τουρισμού ενώ η Telegraph χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως την πρώτη χώρα και μάλιστα χωρίς ανταγωνισμό που πρέπει να επισκεφθεί κανείς μόλις χαλαρώσουν τα μέτρα. Από την πλευρά του το Euronews μέσα και από συνεντεύξεις δείχνει τους τρόπους με τους οποίους η χώρα μας αντιμετώπισε με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Bild: Η Ελλάδα δίνει ελπίδα

Η κυβέρνηση του Βερολίνου εξέδωσε παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία για τους τουρίστες μέχρι τουλάχιστον τις 14 Ιουνίου. «Οι Γερμανοί δεν πρέπει όμως να συνεχίσουν να ανησυχούν για τις διακοπές τους καθώς μέσα σε αυτή την αναμπουμπούλα, μία χώρα τους δίνει ελπίδα! Η Ελλάδα» σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild».

Σύμφωνα με το τουριστικό σχέδιο της Ελλάδας που παρουσιάζει η Bild:

  • Παρέχονται πρωτόκολλα υγείας για ξενοδοχεία, μαρίνες, σκάφη αναψυχής και πούλμαν.
  • Στα αεροπλάνα θα λειτουργήσουν τα λεγόμενα «διαβατήρια υγείας».
  • Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβάλλονται στα απαραίτητα τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν μολυνθεί από τη νόσο.

Σύμφωνα με την Bild ο Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας βασίζεται στη διεθνή συνεργασία. «Μέσω της διπλωματίας θα πρέπει να εξασφαλιστεί η υποστήριξη άλλων χωρών. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχτεί τουρίστες. Κατά συνέπεια, οι διμερείς συμφωνίες με τις αντίστοιχες χώρες πρέπει να συνάπτονται εκ των προτέρων», αναφέρει το δημοσίευμα.

Telegraph: Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που πρέπει να επισκεφθεί κανείς

Ιδανικό προορισμό διακοπών χαρακτηρίζει στην χώρα μας και η βρετανική Telegraph, που μάλιστα σημειώνει ότι η Ελλάδα «δεν έχει ανταγωνιστή». Στο ρεπορτάζ γίνεται αφιέρωμα στις ομορφιές της Ελλάδας, ενώ ο συντάκτης αναφέρεται σε όλα όσα πρέπει να αναζητήσει ένας ξένος τουρίστας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Όλιβερ Σμιθ της Telegraph: «Εάν τα 35 χρόνια ταξιδιωτικής εμπειρίας μού έχουν διδάξει κάτι, είναι πως μια χώρα πάνω από όλες παρέχει σε αφθονία αυτά τα βασικά συστατικά: η Ελλάδα. Έχω επισκεφθεί 8 από τα νησιά της όλα αυτά τα χρόνια (κατά σειρά: Σκιάθος, Παξοί, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Σκόπελος, Μύκονος και Τήνος) και δεν είχα ποτέ κακή εμπειρία».

Euronews: Η Ελλάδα κέρδισε το πρώτο στοίχημα

Τέλος το Euronews με εγκωμιαστικά σχόλια αναφέρεται στην επιτυχία της Ελλάδας και του μηχανισμού να ανταποκριθεί στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Το κανάλι έκανε ρεπορτάζ στις εγκαταστάσεις του κέντρου επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και συνέντευξη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Μάλιστα αναφέρεται θετικά στους χειρισμούς της χώρας, παραθέτοντας και δηλώσεις ευρωπαίων πολιτών, που εκφράζουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα ότι «μπορεί να σταματήσει τον κορονοϊό» και αναζητά τη «συνταγή» της επιτυχίας ρωτώντας τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ο κ. Χαρδαλιάς απέδωσε την επιτυχία στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για την άμεση λήψη των περιοριστικών μέτρων και ύστερα στις δομές υγείας, που όπως είπε διπλασίασαν τις ΜΕΘ, αλλά κυρίως στον επιχειρησιακό μηχανισμό.

Στον "επιτυχημένο δρόμο της Ελλάδας μέσα στην κρίση" αναφέρεται το περιοδικό "Der Spiegel"

Στον «επιτυχημένο δρόμο της Ελλάδας μέσα στην κρίση» αναφέρεται άρθρο του περιοδικού Der Spiegel και εξηγεί τις παραμέτρους που οδήγησαν στα θετικά αποτελέσματα της χώρας στη μάχη με την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον συντάκτη, «παρά τις αντιξοότητες και τις προσδοκίες των περισσότερων ειδικών, η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής αντιμετωπίσει απροσδόκητα καλά την πανδημία του κορονοϊού», αν και είχε τις προϋποθέσεις σοβαρής κρίσης, λόγω των συνεπειών της χρηματοπιστωτικής κρίσης και του γηρασμένου πληθυσμού της. «Φαινόταν ότι υπήρχαν όλα τα υλικά για μια καταστροφή. Τα πράγματα ήρθαν διαφορετικά», επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό και παραθέτει τα στοιχεία κρουσμάτων και θυμάτων από τον ιό. «Για αυτούς τους αριθμούς η Ελλάδα έλαβε επαίνους από διεθνείς οργανισμούς, ξένες κυβερνήσεις και διεθνή ΜΜΕ. Η επιτυχία πρέπει να αποδοθεί σε τέσσερις διαφορετικούς παράγοντες», συνεχίζει ο συντάκτης και αναφέρεται στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση «άκουσε ήδη από τον Φεβρουάριο τις προειδοποιήσεις Ελλήνων επιστημόνων και διαβουλεύτηκε με διεθνώς αναγνωρισμένους ειδικούς, όπως ο Ηλίας Μόσιαλος» και στις «πολιτικές αποφάσεις που έλαβε γρήγορα» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ακυρώνοντας π.χ. καρναβαλικές εκδηλώσεις παρά τις έντονες διαμαρτυρίες, αλλά και επιβάλλοντας από τις 11 Μαρτίου όλους τους υπόλοιπους περιορισμούς. «Αν είχαμε καθυστερήσει μια εβδομάδα, η Ελλάδα θα είχε μπει σε μια παρόμοια κατάσταση με άλλες χώρες, όπως η Ισπανία», δηλώνει σχετικά ο κ.Μόσιαλος.

Επιπλέον, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, οι Έλληνες τήρησαν σε μεγάλο βαθμό τις οδηγίες για τις κοινωνικές αποστάσεις. «Σε αυτήν την κρίση φαίνεται ότι κατ' εξαίρεση εμπιστεύονται την κυβέρνησή τους. Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης επιδοκιμάζεται σε ποσοστό 87% για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση». Με την τακτική της, η Ελλάδα εξασφάλισε χρόνο προκειμένου να αυξήσει τον αριθμό των κλινών εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία κατά περισσότερο από 70%, αναφέρεται, ενώ επισημαίνεται και η πρόσληψη περισσότερων από 3000 νοσοκομειακών υπαλλήλων.

Το δημοσίευμα καταλήγει αναδεικνύοντας τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα μετά την άρση των περιορισμών για την πανδημία και αναφέρεται στην πρόβλεψη για ύφεση της οικονομίας, στην ενδεχόμενη αύξηση της ανεργίας και στα προβλήματα των επιχειρηματιών του τουρισμού. «Οι Έλληνες ωστόσο έχουν μια ελπίδα: Έδειξαν στον εαυτό τους και στον κόσμο ότι αντιμετωπίζουν τον ιό με υπευθυνότητα. 'Αρα: η χώρα είναι πιθανό να ανακάμψει γρηγορότερα από άλλες από τις οικονομικές συνέπειες που επέρχονται τώρα», τονίζει χαρακτηριστικά ο συντάκτης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Σκασμένοι» όλοι για ποτό: Συναγερμός για τα take away πάρτι – Έρχονται πρόστιμα χιλιάδων ευρώ

Σχετικές ειδήσεις