ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Ρωσία: Εικόνες σοκ από νεκροτομείο - Καταγγελίες για απόκρυψη του αριθμού των νεκρών

Κορονοϊός - Ρωσία: Εικόνες σοκ από νεκροτομείο - Καταγγελίες για απόκρυψη του αριθμού των νεκρών
AP

Οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να την εμποδίσουν από το να δει το μακάβριο θέαμα, με τα δεκάδες πτώματα που είχαν γεμίσει τον συγκεκριμένο χώρο

Εικόνες που προκαλούν σοκ κατέγραψε μια 37χρονη, όταν πήγε στο νεκροτομείο να παραλάβει το σώμα του πατέρα της που κατέληξε από κορονοϊό. Η γυναίκα κατέγραψε με το κινητό της δεκάδες πτώματα σε μαύρες σακούλες που είχαν χάσει τη ζωή τους από τον φονικό ιό.

Η 37χρονη, μοντέλο στο επάγγελμα, πήγε στο νεκροτομείο της πόλης Σαμάρα, όπου οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να την εμποδίσουν από το να δει το μακάβριο θέαμα, με τα δεκάδες πτώματα που είχαν γεμίσει τον συγκεκριμένο χώρο.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας της ήταν γιατρός ο οποίος δούλευε στο νοσοκομείο, μέχρι που νόσησε και κατέληξε και αυτός από κορνοϊό. «Αρρώστησε στη δουλειά, εκτελώντας τα καθήκοντά του», και πρόσθεσε πως ο στρατιωτικός γιατρός αναγκάστηκε να περιμένει δύο ημέρες για ασθενοφόρο ώστε να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν για 23 χρόνια.

Η ίδια καταγγέλλει ότι οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να την εμποδίσουν να δει και να καταγράψει τις σοκαριστικές εικόνες, τις οποίες αποφάσισε να τις ανεβάσει στη συνέχεια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να δείξει την μεγάλη διάσταση που λαμβάνει η πανδημία.

«Τα επίσημα στατιστικά μας είναι επτά νεκροί στη Σαμάρα» αναφέρει στο βίντεο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο East2West. «Εδώ βλέπουμε πολύ περισσότερα από επτά». Η 37χρονη είπε ότι οι εργαζόμενοι στο νεκροτομείο της αποκάλυψαν πως υπήρχαν πάνω από 50 πτώματα θυμάτων κορονοϊού κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της.

Χειραγώγηση δεδομένων κορονοϊού καταγγέλλει η 37χρονη

Ο πατέρας της 37χρονης κατέληξε δυο εβδομάδες αφού μπήκε σε αναπνευστήρα. Η ίδια δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στο νεκροτομείο της είπαν ότι τα πιστοποιητικά θανάτου των εργαζομένων στον τομέα της υγείας έχουν παραποιηθεί.

«Ένας υπάλληλος του νεκροτομείου μου είπε ότι δεν μπορώ να περιμένω αξιόπιστη και ανεξάρτητη έρευνα για την αιτία του θανάτου του πατέρα μου, καθώς δέχονται οδηγίες από το υπουργείο. Όλα αυτά γίνονται έτσι ώστε να μην καταβάλλεται αποζημίωση στις οικογένειες των γιατρών που πέθαναν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Σημειώνεται ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν ο 42χρονος Αλεξέι Ράκσα, πρώην εργαζόμενος στην Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία παραιτήθηκε, αφού πρόσφατα κατηγόρησε αξιωματούχους για χειραγώγηση δεδομένων. Η Ρωσία για την Κυριακή (15/11) ανακοίνωσε 352 νεκρούς αλλά ο Αλεξέι Ράσκα πιστεύει πως ο πραγματικός ημερήσιος αριθμός θανάτων κυμαίνεται μεταξύ 2.400 και 2.800 ατόμων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2020: Πότε πληρώνται ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ