ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη πρώην Τούρκος διπλωμάτης με 100 κιλά ηρωίνης

Συνελήφθη πρώην Τούρκος διπλωμάτης με 100 κιλά ηρωίνης

Η ηρωίνη που ανακαλύφθηκε σε ένα μυστικό χώρο μέσα στο όχημα αξίζει 5 εκατομμύρια ευρώ!

Οι τουρκικές αρχές στη συνοριακή πύλη Hamzabeyli στη βορειοδυτική επαρχία της Αδριανούπολης, στα τουρκο-βουλγαρικά σύνορα, βρήκαν 100 κιλά ηρωίνης στο φορτηγό ενός Τούρκου πρώην διπλωμάτη και γνωστό πρόσωπο της τουρκικής διασποράς στην Ευρώπη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Sözcü, την Τρίτη.

Ο Veysel Filiz έφευγε από την Τουρκία μαζί με την οικογένειά του, όταν οι μεθοριακοί πράκτορες έψαξαν το αυτοκίνητό του, μετά από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα-ειδοποίηση.

Η ηρωίνη που ανακαλύφθηκε σε ένα μυστικό χώρο μέσα στο όχημα αξίζει 5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τη Sözcü.

Ο Filiz ήταν αναπληρωτής γραμματέας της Τουρκικής πρεσβείας στις Βρυξέλλες έως ότου απολύθηκε στις εκλογές μετά το πραξικόπημα του 2016. Είναι ο σημερινός εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Μουσουλμανικής Πρωτοβουλίας για την Κοινωνική Συνοχή (EMISCO).

Ο πρώην διπλωμάτης περίμενε να επιστρέψει στα καθήκοντά του μέσα σε ένα μήνα, αφού κέρδισε τις αγωγές που κατέθεσε κατά της απόλυσης του, ανέφεραν δημοσιογράφοι συγγενείς του πρώην κρατικού αξιωματούχου στην κεντρική επαρχία Γιοζγκάτ της Τουρκίας.

Δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, η οποία, κατά την Τουρκία, ενορχηστρώθηκε από οπαδούς του ισλαμιστή ιεροκήρυκα Fethullah Gülen.

Σε μια προηγούμενη συνέντευξη με μια τοπική τηλεόραση, ο Filiz κατήγγειλε τους γκιουλενιστές, λέγοντας ότι δεν ήταν μέλος της ομάδας και κατηγόρησε την ομάδα για την απόλυση.

Οι τουρκικές αρχές ανακοινώνουν δημοσίως όλες τις παραβιάσεις ναρκωτικών στα σύνορα, αλλά το περιστατικό που αφορούσε τον Φιλίζ κρατήθηκε κρυφό για δύο εβδομάδες έως ότου διαρρεύσει μια αστυνομική έκθεση στον Τύπο, σύμφωνα με τη Sözcü.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για «ασφαλείς γιορτές»: Σαρωτικοί έλεγχοι για παραβάσεις και πάρτι σε σπίτια