ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Aγνοείται αεροπλάνο με 28 επιβαίνοντες

Αν-26
Φωτογραφία αρχείου
AP

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροσκάφος Antonov An-26 που πετούσε πάνω από την Καμτσάτκα, στη Ρωσική Άπω Ανατολή. 

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροσκάφος Antonov An-26 που πετούσε πάνω από την Καμτσάτκα στη Ρωσική Άπω Ανατολή. Σε εξέλιξη είναι οι προσπάθειες εντοπισμού του αεροπλάνου, που μετέφερε 28 άτομα όταν εξαφανίστηκε.

Οι αρχές «αναζητούν λεπτομέρειες» σχετικά με το τι συνέβη στο αεροσκάφος, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Κεντρικού Διευθυντηρίου τους ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών για την Καμτσάτκα. H oμοσπονδιακή υπηρεσία αερομεταφορών ανέφερε στην RBK της Μόσχας πως υπήρχαν νεφώσεις και ομίχλη στην περιοχή.

Θεωρείται πως στο αεροπλάνο βρίσκονταν 22 επιβάτες, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον ένα παιδί, και 6 μέλη πληρώματος.

Ρώσοι αξιωματούχοι διερευνούν κατά πόσον η εξαφάνιση του αεροσκάφους ήταν αποτέλεσμα παραβίασης κανόνων ασφαλείας. Αεροσκάφη και πλοία συμμετέχουν στις έρευνες κοντά στην Παλάνα, όπου θεωρείται ότι εξαφανίστηκε. Όταν χάθηκε η επαφή με το αεροπλάνο, ήταν σε απόσταση περίπου 9 χλμ από το αεροδρόμιό της. Υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί να έπεσε στη θάλασσα.

H πτήση ήταν της Kamchatka Aviation Enterprise, μια μικρή τοπική εταιρεία που κάνει πτήσεις σε απομακρυσμένες πόλεις χρησιμοποιώντας παλιά σοβιετικά και τσεχοσλοβακικά αεροσκάφη.

Το An-26 είναι ένα δικινητήριο ελικοφόρο αεροσκάφος που σχεδιάστηκε στη Σοβιετική Ένωση τη δεκαετία του 1960. Εντάχθηκε σε υπηρεσία το 1970 και η παραγωγή του έπαυσε το 1986. Ωστόσο εκατοντάδες παραμένουν ακόμα σε χρήση.

Με πληροφορίες από RT

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιασμός: Το σχέδιο για να πατήσει «γκάζι» η «Ελευθερία» - Μπαίνουν στην εξίσωση έφηβοι 15 ως 17