ΚΟΣΜΟΣ

Εκθαμβωτικές εικόνες από τον διαγωνισμό «Landscape Photographer»

Εκθαμβωτικές εικόνες από τον διαγωνισμό «Landscape Photographer»
H φωτογραφία ανήκει στην Demi Oral και δείχνει ένα ουράνιο τόξο να βαγίνει πάνω από το Dragon's Back (σ.σ. μια κορυφογραμμή βουνού).
dailymail.co.uk

Ο φωτογραφικός διαγωνισμός «Landscape Photographer 2022» συγκέντρωσε πλήθος εικόνων εξαιρετικής αισθητικής.

Η σαγηνευτική ομορφιά του Ηνωμένου Βασιλείου αποτυπώθηκε μέσα από τον φωτογραφικό φακό και παρουσιάστηκε στον διαγωνισμό «Landscape Photographer Of The Year 2022».

Οι φωτογραφίες προκάλεσαν δέος στους κριτές. «Ο διαγωνισμός παρουσιάζει τη δουλειά πολλών ταλαντούχων φωτογράφων, εμπνέοντας τους επισκέπτες να βιώσουν τις χαρές του βρετανικού τοπίου από πρώτο χέρι», λένε τα βραβεία.

Ξεπερνώντας τους υπόλοιπους, ο Will Davies κέρδισε τον πολυπόθητο τίτλο του Φωτογράφου Τοπίου της Χρονιάς - και το μεγάλο βραβείο των 10.000 λιρών για την εντυπωσιακή λήψη του στην Ουαλία στα βουνά Brecon Beacons που έχουν καλυφθεί από το χιόνι.

Η πρώτη φωτογραφία ανήκει στην Demi Oral και παρουσιάζει ένα ουράνιο τόξο. «Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που εκτυλίχθηκε μπροστά μου. Η εμφάνιση του ουράνιου τόξου ήταν υπέροχη, αλλά το φως που σάρωνε την πλάτη του Δράκου ήταν απλά συγκλονιστικό. Ήταν ένα συναρπαστικό απόγευμα που δεν θα ξεχάσω ποτέ», είπε η φωτογράφος.

Η επόμενη φωτογραφία απεικονίζει τον λόφο Quiraing στο Isle of Skye και ανήκει στη φωτογράφο Fiona Campbell, η οποία επαινείται στην κατηγορία Classic View. «Υπήρχε μια προειδοποίηση καιρού για το Isle of Skye κατά τη διάρκεια της νύχτας και η πρόβλεψη ήταν ηλιοφάνεια και συννεφιά την επόμενη μέρα, έτσι οδήγησα τεσσεράμισι ώρες για να φτάσω στο Quiraing με την ελπίδα κάποιου μαγικού φωτός στο το πρωί. Το φως, η ομίχλη και η ατμόσφαιρα ήταν όλα όσα ήλπιζα», αποκάλυψε ο ίδιος.

Δείτε στη Gallery φωτογραφίες που «κόβουν την ανάσα»

Η τρίτη φωτογραφία τραβήχτηκε λίγο μετά την ανατολή του ηλίου στο Richmond Park του Λονδίνου. Ο φωτογράφος Andrew Robertson αποκάλυψε ότι μπήκε στο ρυάκι για να τραβήξει την τέλεια λήψη. «Ζώντας στο Λονδίνο, μου φάνηκε ιδιαίτερα ευχάριστο να βρω μια εικόνα τοπίου που μου άρεσε τόσο πολύ κοντά στο σπίτι», είπε.

Η τέταρτη φωτογραφία ανήκει στον φωτογράφο Edward Allistoneκαι απεικονίζει την ανατολή του ήλιου. «Έβγαλα αυτή την εικόνα ένα από εκείνα τα πρωινά που ξυπνάς, κοιτάς έξω από το παράθυρο και αναρωτιέσαι αν πρέπει να επιστρέψεις στο κρεβάτι. Μέχρι να κρυφοκοιτάξει ο ήλιος πίσω από τα σύννεφα, φαινόταν σαν να ήταν μια ομιχλώδης γκρίζα μέρα. Αλλά όταν τα σύννεφα άρχισαν να παίρνουν φωτιά, πηδούσα με ενθουσιασμό», ανέφερε.

Η πέμπτη φωτογραφία παρουσιάζει ένα μαγικό ουράνιο τόξο 180 μοιρών εμφανίζεται πάνω από το Wastwater, μια λίμνη στην κοιλάδα Wasdale της περιοχής Lake District. H φωτογραφία ανήκει στον Stu Meech.

Σχετικές ειδήσεις

Η μαγευτική φωτογραφία του γαλαξία μας από τον Πολ Τσέιν

Οι νικητές του διαγωνισμού Wildlife Photographer 2022