ΚΟΣΜΟΣ

Τik Tok: Μειώνει τον χρόνο παρακολούθησης στους ανήλικους χρήστες

Το Tik Tok μειώνει τον χρόνο για τους ανήλικους χρήστες
Το Tik Tok μειώνει τον χρόνο για τους ανήλικους χρήστες
ΑΡ

Το TikTok θέτει νέα χρονικά όρια για άτομα κάτω των 18 ετών, την ώρα που η μία μετά την άλλη χώρες σε όλο τον κόσμο απαγορεύουν την πλατφόρμα 

Το TikTok θα ορίσει ένα προεπιλεγμένο ημερήσιο χρονικό όριο 60 λεπτών για όλους τους λογαριασμούς που κατέχουν άτομα κάτω των 18 ετών, ενώ παράλληλα αναπτύσσει ένα εργαλείο που επιτρέπει στους γονείς να εμποδίζουν τα παιδιά τους να βλέπουν περιεχόμενο που περιέχει συγκεκριμένες λέξεις ή hashtags, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να ενισχύσει τη δημόσια εικόνα της .

Οι αλλαγές έρχονται εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας μεταξύ των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο σχετικά με την ασφάλεια της εφαρμογής και την ικανότητά της να τροποποιεί τον αλγόριθμό της για να προωθήσει δημοσιεύσεις.

Όπως ανακοίνωσε το TikTok που ανήκει στον κινεζικό κολοσσό ByteDance, το νέο αυτό χρονικό όριο θα εγκαθίσταται αυτομάτως τις προσεχείς εβδομάδες σε κάθε λογαριασμό που ανήκει σε νέους χρήστες κάτω των 18 ετών, οι οποίοι θα χρειαστεί να εισαγάγουν έναν κωδικό, αν θελήσουν να παραμείνουν στην εφαρμογή πέραν του 60λεπτου.

«Παρότι δεν υπάρχει μια συνολικά εγκεκριμένη θέση επί του "σωστού" χρόνου στην οθόνη, ή των επιπτώσεων του χρόνου αυτού γενικώς, συμβουλευτήκαμε την ακαδημαϊκή έρευνα και τους ειδικούς του Digital Wellness Lab στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης για την επιλογή αυτού του ορίου» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Κόρμακ Κίναν, επικεφαλής του τμήματος Εποπτείας και Ασφάλειας του TikTok.

Το TikTok δήλωσε πως θα ενθαρρύνει τους νέους χρήστες να θέσουν το δικό τους χρονικό όριο ημερήσιας χρήσης, αν περνούν πάνω από 100 λεπτά την ημέρα στη συγκεκριμένη εφαρμογή, αλλά έχουν επιλέξει να μην κάνουν χρήση του προεπιλεγμένου ορίου των 60 λεπτών.

Το δρόμο για το χρονικό όριο στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είχαν ανοίξει με ανάλογες ενέργειες άλλες πλατφόρμες. Το Instagram εγκαινίασε πέρυσι το νέο γονικό έλεγχο που επιτρέπει στους κηδεμόνες να βλέπουν πόσο χρόνο περνούν τα παιδιά τους εκεί και να θέτουν όρια.

Η νέα πολιτική του TikTok έρχεται μετά τις απανωτές απαγορεύσεις της πλατφόρμας σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενημέρωσε την Τρίτη (28/2) τα μέλη του προσωπικού του πως τους απαγορεύει τη χρήση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης TikTok στις επαγγελματικές τους συσκευές, επικαλούμενο ανησυχίες για την ασφάλεια των δεδομένων, μετά το ταυτόσημο μέτρο που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη Πέμπτη.

Στις ΗΠΑ, νόμος που επικύρωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στις αρχές Ιανουαρίου απαγορεύει την εγκατάσταση και τη χρήση της εφαρμογής TikTok στις συσκευές των λειτουργών του ομοσπονδιακού κράτους. Περίπου είκοσι αμερικανικές πολιτείες ανακοίνωσαν ανάλογα μέτρα για τους υπαλλήλους τους. Στις 23 Μαρτίου ο διευθύνων σύμβουλος του Tik Tok Shou Zi Chew θα εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων.