ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Ένας νεκρός και τραυματίες σε ατύχημα με τρενάκι του λουνα παρκ στη Στοκχόλμη

Aτύχημα σε λούνα παρκ της Στοκχόλμης
Aτύχημα σε λούνα παρκ της Στοκχόλμης

Σουηδία: Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από ατύχημα με ένα τρενάκι του λουνα παρκ στη Στοκχόλμη

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και αρκετοί τραυματίστηκαν σε δυστύχημα με τρενάκι σε λούνα παρκ στην πρωτεύουα της Σουηδίας, Στοκχόλμη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το τρενάκι Jetline του πάρκου Grona Lund, το οποίο τρέχει με 90 χλμ/ώρα εκτροχιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας βόλτας, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο SVT, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι πολλοί τραυματίστηκαν.

«Αδειάζουμε το πάρκο και έχουμε ξεκινήσει την έρευνά μας», είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. Οι υπεύθυνοι του πάρκου Grona Lund δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχολιασμό.

«Αδειάζουμε το πάρκο και έχουμε ξεκινήσει την έρευνά μας», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το τρενάκι Jetline από χάλυβα αγγίζει σε ταχύτητα τα 90 χλμ/ώρα και ύψος 98 πόδια, μεταφέροντας περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο, αναφέρει το λούνα παρκ στον ιστότοπό του. Μάρτυρες είπαν στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SVT ότι η διαδρομή είχε μερικώς εκτροχιαστεί.

Ένα μαύρο πανό στον ιστότοπο του πάρκου γράφει: «Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε στο Jetline. Συνεργαζόμαστε με τις υπηρεσίες διάσωσης. Το πάρκο είναι κλειστό προς το παρόν». Η Cornelia, που μόλις είχε πάει στη βόλτα με τον γιο της, είπε στον τοπικό Τύπο ότι ο κόσμος άρχισε να τρέχει, προσθέτοντας: «Ακούστηκαν πολλές κραυγές. Κανείς δεν ήξερε τι συνέβαινε ».