ΚΟΣΜΟΣ

Τρία εκατ. Σύροι πρόσφυγες στην Ιορδανία

Τρία εκατ. Σύροι πρόσφυγες στην Ιορδανία

Ο αριθμός των Σύρων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους έχει ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ κάνοντας έκκληση για μια «μαζική» υποστήριξη ώστε να βοηθηθούν οι γειτονικές χώρες που είναι αντιμέτωπες με την αυξανόμενη εισροή μεταναστών.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR) Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι η υπηρεσία του έχει καταγράψει περισσότερους από 3 εκατομμύρια πρόσφυγες σε όλη τη Μέση Ανατολή, ενώ χιλιάδες ακόμη έχουν φύγει από τη χώρα τους χωρίς να καταγραφούν.

«Χωρίς πολύ περισσότερη μαζική βοήθεια η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένο ότι οι χώρες θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να δέχονται εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες», υπογράμμισε ο Γκουτέρες από την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμάν.

«Τώρα είναι η ώρα να διατηρήσουμε τον χώρο ασύλου στην περιοχή. Χρειάζεται πολύ περισσότερη μαζική βοήθεια», πρόσθεσε.

Η UNCHR έχει λάβει 850 εκατομμύρια δολάρια από τη διεθνή κοινότητα για να προσφέρει βοήθεια στους Σύρους πρόσφυγες σε όλη τη Μέση Ανατολή. Η Ιορδανία χρειάζεται 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος για να προσφέρει βοήθεια στους 600.000 πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στο έδαφός της.