Υεμένη: Ελεύθεροι σκοπευτές την παραμονή της υπογραφής
Οι σφαίρες ελεύθερου σκοπευτή άφησαν νεκρό έναν...
Οι σφαίρες ελεύθερου σκοπευτή άφησαν νεκρό έναν αντικυβερνητικό διαδηλωτή σήμερα στην πόλη Τάιζ της Υεμένης.
«Ομάδα νεαρών πραγματοποιούσε πορεία γύρω από το τετράγωνο στο οποίο γίνονται οι διαδηλώσεις, όταν ένας ελεύθερος σκοπευτής άνοιξε πυρ εναντίον τους, σκοτώνοντας τον Μάζεν Αμπντάλα και τραυματίζοντας άλλους δέκα», δήλωσε η Μπάσρα αλ Μακτάρι, εκπρόσωπος του κινήματος διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ στην Τάιζ, η οποία βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας Σαναά.
Άλλοι οκτώ διαδηλωτές δέχθηκαν πυροβολισμούς από την αστυνομία και τραυματίστηκαν στην πόλη Μπέιτ αλ Φάκιχ στην επαρχία Χουντάιντα, στην Ερυθρά Θάλασσα
Παράλληλα, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της Υεμένης θα μεταβούν αύριο Τετάρτη στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να υπογράψουν τη συμφωνία εξόδου από την κρίση που βασίζεται στο σχέδιο που προτάθηκε από το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (CCG), όπως έγινε γνωστό σήμερα και από τις δύο πλευρές.
Παρόλο που θα μεταβεί στο Ριάντ και αντιπροσωπεία του Κοινού Μετώπου, του συνασπισμού των αντιπολιτευόμενων κοινοβουλευτικών κομμάτων, πολλοί διαδηλωτές έχουν απορρίψει το σχέδιο που προσφέρει αμνηστία στον Σάλεχ και συνεχίζουν να διαδηλώνουν.
Διαβάστε επίσης:
Διαδηλωτές τραυματισμένοι από σφαίρες στην Υεμένη