ΚΟΣΜΟΣ

Μπαρόζο: Θετικό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Σκωτία

Μπαρόζο: Θετικό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Σκωτία

«Θετικό για την Ευρώπη» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Σκωτία ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ τόνισε την ισχυρή δέσμευση που επέδειξαν οι Σκωτσέζοι για την παραμονή τους στην ΕΕ.

 

"Χαιρετίζω την απόφαση του λαού της Σκωτίας να διατηρήσει την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου", αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Μπαρόζο. "Αυτό το αποτέλεσμα είναι θετικό για την ενωμένη, ανοιχτή και ισχυρότερη Ευρώπη την οποία πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σε σχόλιό του, το οποίο προφανώς αναφερόταν στις εκκλήσεις στη Βρετανία--κι ειδικά στην Αγγλία--για αποχώρηση από την ΕΕ, ο Μπαρόζο είπε:

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει το γεγονός ότι στη διάρκεια της συζήτησης τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση και ο λαός της Σκωτίας επανειλημμένως επέδειξαν την ευρωπαϊκή τους δέσμευση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξακολουθήσει να συμμετέχει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την κυβέρνηση της Σκωτίας, στους τομείς ευθύνης της, οι οποίοι είναι σημαντικοί για το μέλλον της Σκωτίας, περιλαμβανομένων των τομέων εργασίας και ανάπτυξης, ενέργειας, κλιματικής αλλαγής και περιβάλλοντος και αυστηρότερων ρυθμίσεων".

Διαβάστε επίσης:

Σκωτία: Πανηγυρίζουν οι οπαδοί του «ΟΧΙ» - Παραμένει στο Ηνωμένο Βασίλειο