ΝΑΤΟ: «Εντείναμε τους βομβαρδισμούς στη Λιβύη»

Την ενίσχυση των βομβαρδισμών του στη δυτική Λιβύη ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ, που κατέστρεψε 50 στρατιωτικούς στόχους μέσα στην εβδομάδα. Σύμφωνα με ανακοίνωση...

Την ενίσχυση των βομβαρδισμών του στη δυτική Λιβύη ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ, που κατέστρεψε 50 στρατιωτικούς στόχους μέσα στην εβδομάδα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συμμαχίας, οι επιχειρήσεις στόχευαν τοποθεσίες στα όρη Τζέμπελ Ναφούσα, κοντά στα σύνορα με την Τυνησία.


"Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να αυξάνει την πίεση στο καθεστώς του Καντάφι προκειμένου να προστατεύσει τους αμάχους, όπου κι αν βρίσκονται, υπό την απειλή των επιθέσεων", δήλωσε ο στρατηγός Σαρλ Μπουσάρ, επικεφαλής των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.


Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, οι αεροπορικές επιδρομές αποτελούν απάντηση στην ανάπτυξη των δυνάμεων που είναι πιστές στον Καντάφι σε σημαντικές αστικές περιοχές και γραμμές επικοινωνίας. Μόνο τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, το ΝΑΤΟ έχει καταστρέψει στην Γκαριάν (80 χιλιόμετρα νοτίως της Τρίπολης) οκτώ "στόχους", περιλαμβανομένων τεθωρακισμένων και στρατιωτικών οχημάτων.


Την ίδια ώρα, με τις ανακοινώσεις του ΝΑΤΟ, η λιβυκή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι βομβαρδισμοί είχαν ως στόχο ένα τεχνικό σχολείο στην Τρίπολη. Εκπρόσωπος του στρατού ανέφερε ότι τεχνικοί, μηχανικοί και μαθητές βρίσκονταν στο σχολείο, χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες.