Σουηδία: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία των αεροδρομίων

Newsroom Newsroom

Σουηδία: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία των αεροδρομίων

Οι πτήσεις που αναχωρούσαν ή έφθαναν στα αεροδρόμια της Στοκχόλμης και του Γκέτεμποργκ ανεστάλησαν για ένα μεγάλο μέρος του πρωινού

Η κυκλοφορία των αεροπλάνων άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά τις πρώτες απογευματινές ώρες στη Σουηδία έπειτα από τη βλάβη που σημειώθηκε στο δίκτυο επικοινωνιών επηρεάζοντας τις πτήσεις σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (LFV).

«Το πρόβλημα επικοινωνιών που επηρέασε την αεροπορική κυκλοφορία έχει επιλυθεί και εργαζόμαστε για να επιστρέψουμε σε κανονική λειτουργία», ανέφερε η LFV σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε λίγο πριν από τις 14:00 τοπική ώρα.

Οι πτήσεις που αναχωρούσαν ή έφθαναν στα αεροδρόμια της Στοκχόλμης (Αρλάντα και Μπρόμα) και του Γκέτεμποργκ (Λάντβετερ, νοτιοδυτικά) ανεστάλησαν για ένα μεγάλο μέρος του πρωινού. Επιτράπηκε να προσγειωθούν μόνο τα αεροπλάνα που προσέγγιζαν το αεροδρόμιο.

Τα άλλα επτά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Sewdavia -Μάλμο και Ρόνεμπι στα νότια, Βίσμπι στα ανατολικά, Λουλεά, Ουμεά, Κιρούνα και Άρε-Όστερσουντ στον βορρά- κατέγραψαν σημαντικές καθυστερήσεις.

Η Άσα Όμαν, εκπρόσωπος της Swedavia, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η βλάβη οφειλόταν στο «πληροφοριακό» σύστημα. «Είναι μια πολύ σπάνια περίπτωση», είχε πει.

Περίπου εξήντα πτήσεις που αναχωρούσαν ή έφθαναν στο αεροδρόμιο Αρλάντα της Στοκχόλμης ματαιώθηκαν, καθώς και δέκα από το αεροδρόμιο Μπρόμα.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ, ο οποίος αναχωρούσε για το Κίεβο, είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του στο Twitter: «Καμία απογείωση για Κίεβο προς το παρόν. Το σύστημα ελέγχου αεροπορικής κυκλοφορίας στη Στοκχόλμη μοιάζει εκτός λειτουργίας. Δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί».

Στις 4 Νοεμβρίου 2015, μια ηλιακή έκρηξη είχε θέσει εκτός λειτουργίας τα ραντάρ μεγάλων αεροδρομίων της νότιας Σουηδίας για πολλές ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved