Λονδίνο: Ο Κάμερον φεύγει... τι θα γίνει με τον γάτο της Ντάουνινγκ Στριτ;

Newsroom Newsroom

Λονδίνο: Ο Κάμερον φεύγει... τι θα γίνει με τον γάτο της Ντάουνινγκ Στριτ;

Θα παραμείνει στο πόστο του ή θα φύγει;

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον φτιάχνει τις βαλίτσες του για να αναχωρήσει από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ και να δώσει τη θέση του στην Τερέζα Μέι, όμως ο Λάρι ο γάτος... παραμένει!

Ο Λάρι περιδιαβάζει τους προθαλάμους της εξουσίας από το 2011, χρονολογία κατά την οποία του ανατέθηκε να κυνηγάει αρουραίους και ποντίκια. Θα πρέπει τώρα να συνηθίσει το νέο στυλ παπουτσιών της επόμενης ενοίκου, η οποία φημίζεται για τις λεοπάρ γόβες της.

Κάποια στιγμή είχε πέσει η ιδέα ο Λάρι να ακολουθήσει τον Ντέιβιντ Κάμερον και την οικογένειά του. Όμως σύντομα τον καθησύχασαν σχετικά με την τύχη του, αντίθετα απ' ό,τι τους διαφόρους που θέλουν υπουργείο και εξακολουθούσαν σήμερα να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

«Είναι ο γάτος ενός δημόσιου λειτουργού, όχι ο γάτος των Κάμερον», διευκρίνισε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. «Παραμένει».

Ο Λάρι, ένας γάτος από την εταιρεία προστασίας ζώων, οδηγήθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ όταν ένας αρουραίος εντοπίσθηκε στη διάρκεια τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων να χώνει τη μύτη του κάτω από τη διάσημη μαύρη πόρτα της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Από τη δεκαετία του 1920 η Ντάουνινγκ Στριτ φιλοξενεί πάντα ένα αιλουροειδές για να κυνηγάει τους αρουραίους. Μερικά έλαβαν τον τίτλο του «αρχικυνηγού ποντικών της έδρας της κυβέρνησης» και ελάμβαναν μάλιστα μισθό.

Θύμα της λιτότητας, ο Λάρι εργάζεται δωρεάν και την τροφή του την εξασφαλίζει το προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved