ΚΟΣΜΟΣ

Εξαιρετικά σπάνια και περίεργη μέρα για το Ελ Σαλβαδόρ – Δεν φαντάζεστε τι έγινε για πρώτη φορά!

Εξαιρετικά σπάνια και περίεργη μέρα για το Ελ Σαλβαδόρ – Δεν φαντάζεστε τι έγινε για πρώτη φορά!

Το Ελ Σαλβαδόρ, μια από τις χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό φόνων παγκοσμίως, κατέγραψε μια σπάνια ημέρα χωρίς καμία ανθρωποκτονία, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2015…

Ο διοικητής της αστυνομίας Χάουαρντ Κότο δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες Πέμπτη (12/1) ότι την Τετάρτη δεν καταγράφηκε ούτε ένας φόνος στη χώρα αυτή της Κεντρικής Αμερικής.

Η προηγούμενη φορά που συνέβη αυτό ήταν στις 22 Ιανουάριου 2015, σύμφωνα με το αρχείο του Associated Press. Μία ημέρα χωρίς καμία ανθρωποκτονία καταγράφηκε επίσης το 2013, ενώ δύο ημέρες το 2012.
Ο μέσος όρος των φόνων στο Ελ Σαλβαδόρ, μια χώρα με περίπου 6 εκατομμύρια κατοίκους, έφτασε το 2016 τους 14,4 την ημέρα.

Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών έφτασε στο απόγειό του το 2015, με 104 για κάθε 100.000 κατοίκους, το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί σε οποιοδήποτε κράτος του κόσμου, όπου δεν μαίνεται πόλεμος.
Τουλάχιστον 6.657 άνθρωποι σκοτώθηκαν το 2015 καθώς αυξήθηκαν οι μαζικές δολοφονίες και η βία μεταξύ μελών συμμοριών και της αστυνομίας.

Τον Αύγουστο του 2015 η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατέγραψε τουλάχιστον 125 φόνους σε διάστημα μόλις τριών ημερών σε όλη τη χώρα, ένα ιδιαίτερα υψηλό νούμερο ακόμα και για το Ελ Σαλβαδόρ.

Οι ανθρωποκτονίες μειώθηκαν κατά 20% το 2016, όμως η χώρα παραμένει μια από τις πιο βίαιες στον κόσμο, με 81,2 φόνους ανά 100.000 κατοίκους.

Παράλληλα, εξαιτίας των υψηλών επιπέδων σεξουαλικής κακοποίησης και βίας εναντίον των γυναικών, το Ελ Σαλβαδόρ είναι και μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες παγκοσμίως για τις γυναίκες.

Μεταξύ του Ιανουαρίου και του Αυγούστου του 2015, η αστυνομία της χώρας κατέγραφε κατά μέσο όρο σχεδόν πέντε περιπτώσεις σεξουαλικής βίας εναντίον γυναικών ημερησίως, περιλαμβανομένων βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων