ΚΟΣΜΟΣ

Στη δικαιοσύνη καταφεύγει ο Στρος Καν

Στη δικαιοσύνη καταφεύγει ο Στρος Καν

Η εμπλοκή του ονόματος του Ντομινίκ Στρος Καν σε υπόθεση μαστροπείας και η διαρροή στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ.

Ο Στρος Καν και η σύζυγός του Αν Σενκλέρ θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, για να σταματήσουν «οι προσβολές της ιδιωτικής τους ζωής» και η «καταπάτηση του τεκμηρίου της αθωότητας», ανακοίνωσαν σήμερα οι δικηγόροι τους.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι Ανρί Λεκλέρκ και Φρεντερίκ Μπολιέ εξήγησαν ότι το ζεύγος προτίθεται να καταθέσει μηνύσεις για να «σταματήσει ή να καταδικαστεί» κάθε παραβίαση του «ανακριτικού απόρρητου», του «τεκμηρίου της αθωότητας» και της «ιδιωτικής ζωής» τους.

Το όνομα του Στρος Καν φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση μαστροπείας και κατάχρησης κοινωνικών αγαθών. Στην υπόθεση ενέχονται επιχειρηματίες και αστυνομικοί της Λίλλης, στη βόρεια Γαλλία.

Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν εκτενώς σε ορισμένα στοιχεία της έρευνας, κυρίως στα SMS που είχαν ανταλλαγεί ανάμεσα στον Στρος Καν και τον επιχειρηματία Φαμπρίς Πασκοφσκί με θέμα τη διοργάνωση «πονηρών» βραδιών. Πολλά μέσα ενημέρωσης έχουν κάνει επίσης λόγο για εντάσεις στους κόλπους τους ζεύγους.