Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Διάβολοι της Τασμανίας γεννήθηκαν μετά από 3.000 χρόνια – Δείτε το βίντεο

Newsbomb

Για πρώτη φορά εδώ και χιλιάδες χρόνια, καταγράφηκαν σε βίντεο τα μαρσιποφόρα, που είχαν εξαφανιστεί από την ηπειρωτική Αυστραλία μετά την άφιξη των ντίνγκο.

Οι διάβολοι της Τασμανίας - γνωστοί και ως δαίμονες της Τασμανίας - γεννήθηκαν στην άγρια φύση της Αυστραλίας 3.000 χρόνια μετά το θάνατό τους στην ηπειρωτική ενδοχώρα.

Επτά «μωρά» γεννήθηκαν στη Νέα Νότια Ουαλία, δήλωσε η Αυστραλιανή ΜΚΟ Aussie Ark μέσω Instagram τη Δευτέρα. Τα «μωρά» είδαν το φως στο 400 στρεμμάτων καταφύγιο άγριας ζωής Μπάρινγκτον.

Οι διάβολοι της Τασμανίας εξαφανίστηκαν εξ ολοκλήρου από την ηπειρωτική Αυστραλία, θεωρητικά επειδή εξουδετερώθηκαν από εισαγόμενα ντίνγκος (άγρια σαρκοφάγα σκυλιά). Και περιορίστηκαν στην Τασμανία.

Ο πληθυσμός τους ωστόσο υπέστη και άλλο πλήγμα από μια μεταδοτική μορφή καρκίνου, γνωστή ως Devil Facial Tumor Disease (DFTD), ο οποίος σκότωσε περίπου το 90% του πληθυσμού τους από τότε που ανακαλύφθηκε το 1996.

«Εργαζόμαστε ακούραστα εδώ και σχεδόν μία δεκαετία ώστε να επιστρέψουν οι διάβολοι στην άγρια φύση της ηπειρωτικής Αυστραλίας με την ελπίδα ότι θα δημιουργήσουν έναν βιώσιμο πληθυσμό» ανέφερε εκπρόσωπος της οργάνωσης και πρόσθεσε «Μόλις επιστρέψουν, εξαρτάται αποκλειστικά από αυτούς».

Οι διάβολοι της Τασμανίας είναι τα μεγαλύτερα σαρκοφάγα μαρσιποφόρα στον κόσμο και είναι φυσικοί θηρευτές. Αυτό σημαίνει ότι η επάνοδός τους θα βοηθήσει στον έλεγχο του πληθυσμού των άγριων γατών και αλεπούδων που κυνηγούν άλλα είδη απειλούμενα με εξαφάνιση

Στην ίδια την Τασμανία, υπάρχουν μόνο 25.000 διάβολοι στην άγρια ​​φύση, σύμφωνα με τον Aussie Ark.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Εκτός «τελικού» οι ΗΠΑ – Γαλλία, Ολλανδία και μια… έκπληξη στην κορυφή της λίστας