ΚΥΠΡΟΣ

Διαψεύδει η τουρκοκυπριακή ακτοφυλακή το επεισόδιο με ακταιωρό του κυπριακού λιμενικού

Διαψεύδει η τουρκοκυπριακή ακτοφυλακή το επεισόδιο με ακταιωρό του κυπριακού λιμενικού

Σε διάψευση του επεισοδίου με κυπριακή ακταιωρό του λιμενικού προχώρησε η τουρκοκυπριακή ακτοφυλακή.

Μπορεί το κυπριακό λιμενικό να προχώρησε επίσημα σε καταγγελία πως ακταιωρός του δέχτηκε πυροβολισμούς από τουρκοκυπριακό σκάφος, ωστόσο η τουρκοκυπριακή πλευρά, προφανώς σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων, διαψεύδει το γεγονός.

Με ανακοίνωσή της, η τουρκοκυπριακή πλευρά ανέφερε πως «αυτή η είδηση, όπως πάντα, είναι άλλη μία απόδειξη της αρνητικής πολιτικής της Ελληνοκυπριακή πλευράς εναντίον του Τουρκοκυπριακού λαού μετατρέποντας ένα περιστατικό, το οποίο δεν υφίσταται καν, σε σενάριο...».

Βέβαια, οι Τουρκοκύπριοι, με εντολές προφανώς από την Άγκυρα, δεν αναφέρουν και τι έχει συμβεί ακριβώς «ρίχνοντας» για ακόμη μια φορά την... μπάλα στην εξέδρα!

Το χρονικό

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας της Κύπρου, Χρίστο Ανδρέου, το σκάφος του Λιμενικού με έδρα το αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου και τριμελές πλήρωμα, γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα βρισκόταν σε περιπολία για αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης 11 ναυτικά μίλια ανοικτά της Τηλλυρίας.

Στη συνέχεια όμως, τουρκική ακταιωρός εμφανίσθηκε στην περιοχή με επιθετικές προθέσεις και άρχισε να καταδιώκει το μικρό σκάφος της λιμενικής, κάνοντας μάλιστα και χρήση πυρών για εκφοβισμό.

Η πρόκληση συνεχίστηκε, αφού η τουρκική ακταιωρός συνέχισε να καταδιώκει το πλοιάριο του λιμενικού, σχεδόν μέχρι την είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου, όπως μεταδίδει το sigmalive.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστο Πιερή, δεν πρόκειται για ένα απλό περιστατικό. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα της Κύπρου, σημείωσε ότι «το θέμα διερευνάται, με το κέντρο επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς να συλλέγει πληροφορίες για να προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο σε ενέργειες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εστίαση: Αυτή είναι η ΚΥΑ - Αναλυτικά όλα τα μέτρα και οι αλλαγές