ΚΥΠΡΟΣ

Στο Ανώτατο Δικαστήριο στέλνει τον Δημητριάδη ο Αναστασιάδης

Στο Ανώτατο Δικαστήριο στέλνει τον Δημητριάδη ο Αναστασιάδης

Στο Ανώτατο Δικαστήριο καταφεύγει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με στόχο να πετύχει αποπομπή του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη, όπως ο ίδιος αποκάλυψε το βράδυ της Τετάρτης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Όπως ανέφερε θα τον καταγγείλει ότι δεν ασκεί τα καθήκοντά του με επάρκεια αφού προτιμά τον περισσότερο χρόνο του να τον περνά στο εξωτερικό. Η υπομονή του Προέδρου Αναστασιάδη φαίνεται να έχει εξαντληθεί αφού όπως τόνισε έχει επιδείξει τρομερή ανοχή στις ενέργειες του κ. Δημητριάδη κάτι που δεν θα συνεχίσει να πράττει.

Μιλώντας στον Μιχάλη Παυλίδη και στην εκπομπή "Στο Μικροσκόπιο" του MEGA, o Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στον τρόπο που ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας χειρίστηκε το θέμα της Τράπεζας Κύπρου, ξεκαθάρισε πως το προεδρικό δεν μπορεί στο διηνεκές να ανέχεται τον Πανίκο Δημητριάδη. Έδειξε μάλιστα αποφασισμένος να φθάσει μέχρι τα άκρα προκειμένου να υπάρξει οριστικό ξεκαθάρισμα με τον Πανίκο Δημητριάδη.

Αποκάλυψε πως ο ίδιος είχε έγκαιρα επικοινωνήσει προσωπικά με τον Διοικητή της Κεντρικής ζητώντας του να ελέγξει τα βιογραφικά των υποψηφίων μελών του Δ. Σ. της Τράπεζας Κύπρου ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση με την εκλογή τους, κάτι που ο Διοικητής δεν έπραξε, συντηρώντας την συγκρουσιακή αντιπαράθεση του με το προεδρικό. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος, έχει επιδείξει «τρομερή ανοχή σε αρκετά θέματα πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων του διοικητή».

Το δεύτερο σημείο που ήγειρε ο Πρόεδρος είναι οι συχνές απουσίες του διοικητή στο εξωτερικό, τονίζοντας πως «δεν επιτρέπεται σε κανέναν, που κατέχει ένα τέτοιο υψηλό αξίωμα να προτιμά να χρησιμοποιεί τον πλείστον από τον χρόνο του στο εξωτερικό αντί να ασκεί τα καθήκοντά του με επάρκεια».