ΚΥΠΡΟΣ

Απορρίπτει ο Αναστασιάδης αίτημα Δημητριάδη για συνάντηση

Απορρίπτει ο Αναστασιάδης αίτημα Δημητριάδη για συνάντηση

Αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσε γραπτώς ο πρόεδρος Αναστασιάδης στο αίτημα του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη για συνάντηση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέπεμψε τον κ. Δημητριάδη στον υπουργό Οικονομικών για θέματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Αφήνει, ωστόσο, ανοικτό το ενδεχόμενο αν κριθεί αναγκαίο να συναντηθεί μαζί του, παρουσία πάντα του υπουργού Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, σε δηλώσεις το πρωί στο ΡΙΚ, ανέφερε ότι ύστερα από την δημοσιοποίηση της επιστολής του Διοικητή της Κεντρικής προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, θεώρησε χρήσιμο να έχουν συνάντηση για να συζητήσουν τα θέματα που εγείρει. «Έστειλα», είπε, «επιστολή στον κ. Δημητριάδη και του ζητώ να συναντηθούμε αύριο».

Είπε επίσης ότι κάθε βδομάδα έχει συνάντηση με τον Πανίκο Δημητριάδη, για συζήτηση θεμάτων που αφορούν τον χρηματοπιστωτικό τομέα, ενώ βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με άλλους λειτουργούς της Κεντρικής Τράπεζας.

Σε παρατήρηση ότι υπάρχουν διαφωνίες με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτό που υπάρχει είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό, που αφορά ανεξάρτητες αρχές.