ΚΥΠΡΟΣ

Διπλωματικοί υπάλληλοι ζητούν να επιστρέψουν στην Κύπρο λόγω περικοπών

Διπλωματικοί υπάλληλοι ζητούν να επιστρέψουν στην Κύπρο λόγω περικοπών

Υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών που υπηρετούν σε πρεσβείες ζητούν μετάθεση στην Κύπρο, υποστηρίζοντας πως μετά τη μείωση των επιδομάτων τους λόγω της κρίσης δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις χώρες όπου έχουν τοποθετηθεί.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τον προϋπολογισμό του υπουργείου του, ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης ανέφερε ότι οι περικοπές στα επιδόματα ήταν ριζικές.

Δεδομένου ότι κάποιοι υπάλληλοι στις πρεσβείες καλούνται να πληρώνουν υψηλά ενοίκια και δίδακτρα για τη φοίτηση των παιδιών τους, το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί, διευκρίνισε ο ίδιος.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι υπήρξαν περιπτώσεις που λειτουργοί αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Κύπρο γιατί δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν.

Ο κ. Κασουλίδης ανέφερε στην Επιτροπή ότι το σύνολο των εξοικονομήσεων στο Υπουργείο το 2014 ανέρχεται σε 6,8 εκατομμύρια ευρώ, (5%).

Ο ίδιος είπε ότι οι προσπάθειες περαιτέρω εξοικονομήσεων θα συνεχιστούν, κυρίως με μείωση των εξόδων στις διπλωματικές αποστολές.