ΚΥΠΡΟΣ

Τη βίαζε ο ιερέας πατριός της από 4 ετών – Αυτοκτόνησε όταν τον αποφυλάκισαν

Τη βίαζε ο ιερέας πατριός της από 4 ετών – Αυτοκτόνησε όταν τον αποφυλάκισαν

Η αποφυλάκιση του βασανιστή της τσάκισε ψυχολογικά την άτυχη κοπέλα

Η συγκλονιστική ιστορία της 29χρονης Έλενας - Ο εφιάλτης που έζησε από μωρό, η δικαίωση και ο τραγικός επίλογος

Ο αιφνίδιος θάνατος την περασμένη Παρασκευή της 29χρονης Έλενας Φραντζή, έγινε η αφορμή για να δει το φως της δημοσιότητας μία συγκλονιστική ιστορία.

Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1970, όταν η γιαγιά της Έλενας δολοφονήθηκε από τον παππού της μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, προκαλώντας τεράστιο πλήγμα στον ψυχικό τους κόσμο. Αργότερα, ένα από τα παιδιά της οικογένειας, απέκτησε μία κόρη. Την Έλενα.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η Έλενα σε ηλικία τεσσάρων χρόνων δόθηκε για υιοθεσία, καθώς η μητέρα της αντιμετώπιζε πρόβλημα με εξαρτήσεις.

Όπως αναφέρει το Newsbomb.cy, η θετή μητέρα της την κακοποιούσε σωματικά και ο ιερέας πατριός της σεξουαλικά. Η Έλενα είχε μιλήσει σε λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας αλλά δεν της είχαν δώσει την απαραίτητη σημασία και έτσι συνέχισε να ζει στην ίδια κόλαση.

Η Έλενα μετά από 6 χρόνια μίλησε εκ νέου για τα όλα όσα βίωνε. Ήταν 20 χρονών όταν βρέθηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του θετού πατέρα της, να μιλήσει για τις… επισκέψεις στο κρεβάτι της αλλά και για τη φρίκη που έζησε για χρόνια.

Πόλεμος επειδή… μίλησε

Η Έλενα εφόσον είχε μιλήσει για όσα περνούσε και επειδή ο θετός της πατέρας θεωρείτο άμεμπτος πολίτης, είπαν γι’ αυτή ότι «Το κάνει για να πάρει λεφτά», «κάποιος την πλήρωσε», «έχει ψυχιατρικά προβλήματα», «είναι ναρκομανής» ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που την έβριζαν. Μια κοινότητα διχάστηκε, άλλοι εναντίον του θετού πατέρας της και άλλοι υπέρ του.

Στο δικαστήριο, όταν η νεαρή Έλενα προσήλθε για να καταθέσει εναντίον του ανθρώπου που την μεγάλωνε, της έριξαν τενεκεδάκια και την χλεύαζαν.

Το δικαστήριο, με απόφασή του, καταδίκασε τον ιερέα σε δύο χρόνια φυλάκιση, απόφαση που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του χωριού, ενώ η θετή της μητέρα δεν κατηγορήθηκε. Το διάστημα εκείνο, την Έλενα παρακολουθούσε ψυχολόγος, ενώ η νεαρή κοπέλα σπούδαζε κοινωνική λειτουργός.

Με τη λήξη της ποινής του, ο ιερέας επέστρεψε στα καθήκοντά του, γεγονός που συγκλόνισε την Έλενα, η οποία παράτησε τις σπουδές της.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, η νεαρή κοπέλα ζούσε με επίδομα που λάμβανε από το κράτος, όμως πλέον, τα ψυχικά της τραύματα από τις κακουχίες που είχε υποστεί τα προηγούμενα χρόνια, ήταν περισσότερο από εμφανή.

Την περασμένη Παρασκευή (23/3) η Έλενα έβαλε τέλος στη ζωή της.

Σχετικές ειδήσεις