ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι θερμοπομποί και άλλες πηγές θερμότητας για κάθε σπίτι

Οι θερμοπομποί και άλλες πηγές θερμότητας για κάθε σπίτι

Αναζητώντας τις πιο συμφέρουσες λύσεις για τη θέρμανση των σπιτιών μας τον χειμώνα που έρχεται, οφείλουμε να διερευνήσουμε κάθε επιλογή.

Η θέρμανση ενός χώρου άλλωστε μπορεί να μην εξαρτάται μόνο από ένα κεντρικό σύστημα – ανεξαρτήτως του εάν θεωρείται ενεργοβόρο ή όχι – αλλά ενδέχεται να αποτελεί μια σύνθεση πολλών μικρολεπτομερειών.

Εντοπίζοντας τις μικροσυσκευές που μας βοηθούν να κρατάμε ζεστά τα δωμάτια του σπιτιού μας, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα, μπορούμε να βρούμε αξιόπιστες λύσεις ώστε να διατηρούμε ζεστή και άνετη την ατμόσφαιρα, χωρίς υπερβολές.

Πρόκειται για τις μικρές συσκευές, οι οποίες θα δώσουν λύσεις είτε σε επίπεδο ηλεκτρικής κουβέρτας, που αποτελεί λύση για πολλούς από εμάς, με πολλαπλά μάλιστα οφέλη, ακόμα και σε επίπεδο σωματικής ευεξίας, είτε για τους θερμοπομπούς, που είναι το θερμαντικό σώμα που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας σε πολλαπλά επίπεδα:

Τόσο για το σαλόνι του σπιτιού που ενδεχομένως περνάμε χρόνο και θέλουμε να είναι πιο ζεστό, είτε για το μπάνιο την ώρα που απολαμβάνουμε την περιποίησή μας, το υπνοδωμάτιό μας λίγο πριν ξαπλώσουμε ή το πρωί που ξυπνάμε και, γενικότερα, οποιαδήποτε πιο εξειδικευμένη χρήση που χρειαζόμαστε.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, σήμερα, υπάρχει πληθώρα θερμαντικών μέσων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τη θέρμανση του σπιτιού μας. Οι ηλεκτρικές σόμπες, τα κλιματιστικά, τα καλοριφέρ λαδιού, οι θερμάστρες αλλά και οι ηλεκτρικές κουβέρτες, είναι κάποιες από τις επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας ως καταναλωτές.

Οι θερμοπομποί ως πηγή θέρμανσης για κάθε δωμάτιο του σπιτιού

Ας σταθούμε, αρχικά, στους ηλεκτρικούς θερμοπομπούς ή αλλιώς κονβέκτορες. Άμεσα, θα βεβαιωθούμε ότι αποτελούν μία πολύ πρακτική και οικονομική λύση θέρμανσης για κάθε νοικοκυριό.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να απευθυνθούμε σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος, για να ανακαλύψουμε εύκολα και γρήγορα τον ηλεκτρικό θερμοπομπό που ταιριάζει στις ανάγκες μας, με βάση τα χαρακτηριστικά του χώρου, τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής, αλλά και τις καθημερινές μας συνήθειες.

Αρχικά, διότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως μονάδες κεντρικής θέρμανσης σε τοπικό επίπεδο, είτε ως συμπληρωματικές μονάδες με την κατάλληλη κεντρική μονάδα.

Μάλιστα, όσον αφορά στους θερμοπομπούς με λειτουργία Εξοικονόμησης Ενέργειας Eco, η συσκευή ρυθμίζει αυτόματα την επιθυμητή θερμοκρασία ταυτόχρονα με τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας, με αποτέλεσμα να έχουμε τη δυνατότητα να επιλέγουμε και να ρυθμίζουμε εύκολα, μέσω της ηλεκτρονικής οθόνης, τις επιθυμητές λειτουργίες της συσκευής.

Τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης «πηγής» θερμότητας, φυσικά, δεν σταματάνε εκεί, καθώς οι σύγχρονοι θερμοπομποί έχουν πολλά περισσότερα να προσφέρουν. Πέρα λοιπόν από την εξοικονόμηση χρημάτων στον ετήσιο προϋπολογισμό μας και το μηδαμινό κόστος εγκατάστασης και συντήρησης, οι θερμοπομποί είναι επίσης εξαιρετικά συμφέρουσα επιλογή, αφού θα αποσβέσουν και το τελευταίο ευρώ του κόστους τους, με την οικονομία που μας παρέχουν κατά τη χαμηλή κατανάλωση ρεύματος. Αξίζει να αναφερθεί βεβαίως, πως η πρόοδος της σύγχρονης τεχνολογίας έχει φέρει στο επίκεντρο τους θερμοπομπούς Inverter, που είναι τρεις φορές πιο οικονομικοί στην κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο θερμοπομπό διατηρώντας σε κάθε περίπτωση την εξαιρετική τους απόδοση.

Συν τοις άλλοις, τα θερμαντικά Smart με δυνατότητα απομακρυσμένης λειτουργίας, μέσω Wifi, με εφαρμογή για παρακολούθηση της κατανάλωσης είναι ένα ακόμη «plus» που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία στην καθημερινότητά μας, δίνοντάς μας την ευκαιρία να εξοικονομούμε πολύτιμο χρόνο και ενέργεια.

Στην ίδια λογική, φυσικά, είναι και ο ενσωματωμένος θερμοστάτης, με επιλογή συγκεκριμένης θερμοκρασίας για βέλτιστη λειτουργία και στοχευμένη χρήση, ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Και για εμάς που αναζητάμε ένα μέσο θέρμανσης, το οποίο θα είναι ασφαλές ακόμη και για το μπάνιο, ώστε να μειώνεται η υγρασία στον χώρο και να στεγνώνουν πιο εύκολα οι πετσέτες, ο Κωτσόβολος, μάς έχει την ιδανική λύση: Έναν θερμοπομπό που συνιστάται για χώρους έως 23m2, με θερμοστάτη ασφαλείας, διπλή μόνωση και λειτουργία ανεμιστήρα. Άλλωστε, η χρήση θερμαντικών σε κλειστούς χώρους για άμεση θέρμανση και σε μεμονωμένους χώρους, πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κάθε χρήστη.

Αναλυτικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο θερμοπομπός CONVECTOR DELONGHI HSX2320F είναι ισχύος 2000 Watt με θερμοστάτη ασφαλείας και διπλή μόνωση και λειτουργία ανεμιστήρα. Θεωρείται ιδανική συσκευή για θέρμανση μικρών και μεσαίων χώρων έως 23m2, καθώς δημιουργεί μια ατμόσφαιρα απαλής ζεστασιάς σε σταθερή θερμοκρασία. Διαθέτει σύστημα οριζόντιου ανεμιστήρα, το οποίο διευκολύνει την ακόμη πιο ομοιόμορφη κατανομή του θερμού αέρα σε όλο τον χώρο, βοηθώντας παράλληλα στην ταχύτερη θέρμανση του δωματίου. Χάρη στο μικρό βάρος και τις βολικές λαβές μεταφοράς του, ο θερμοπομπός-convector μετακινείται εξαιρετικά εύκολα από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

Ο θερμοπομπός DELONGHI HCX3120FS που επίσης είναι ιδανικός για χώρους έως 23m 2, διαθέτει θερμοστάτη ασφαλείας και διπλή μόνωση, τεχνολογία Hi-Fi, που παρέχει καλύτερη διανομή του θερμού αέρα χάρη στο διπλό σύστημα ανεμιστήρων, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα απαλής ζεστασιάς σε σταθερή θερμοκρασία, με τεχνολογία υψηλής αξιοπιστίας, ενώ επίσης, μετακινείται εξαιρετικά εύκολα από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

Άλλη πολύ καλή πρόταση είναι ο θερμοπομπός Tesy Cloud που προσφέρει τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου WiFi, διαθέτει προστασία IP24 για τοποθέτηση σε μπάνιο, έξυπνο ξεκίνημα, κατά το οποίο προσαρμόζει τη συσκευή στην κατάλληλη θερμοκρασία, ενώ χρησιμοποιεί την ελάχιστη κατανάλωση ισχύος ώστε να επιτύχει την βέλτιστη θερμοκρασία. H προηγμένη τεχνολογικά κατασκευή του θερμοπομπού, το ειδικό σχήμα που διαθέτουν οι γρίλιες καθώς και η απουσία των «διαχωριστικών» στις γρίλιες επιτρέπει την συνεχή ροή θερμού αέρα στον χώρο επιτυγχάνοντας την βέλτιστη κυκλοφορία του αέρα στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σου.

O θερμοπομπός Philco PCH/AGI-2500EF με τεχνολογία inverter επιτυγχάνει 48% χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με τους ηλεκτρονικούς θερμοπομπούς και 78% σε σχέση με τα συμβατικά θερμαντικά. Παράλληλα, διαθέτει σύστημα καθαρισμού αέρα Airgate, με αντιστατικό προφίλτρο για προστασία από σκόνη και χνούδια, αντιβακτηριδιακό φίλτρο Nano Silver, φίλτρο βιταμίνης C και φίλτρο άνθρακα, σύνδεση Wi-Fi και αντίσταση SX-DUOS Hedgehog, που επιταχύνει την επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας σε ποσοστό 15% σε σχέση με τα παραδοσιακά θερμαντικά και 20% συγκριτικά με τα υπέρυθρα θερμαντικά και προσφέρει αθόρυβη λειτουργία με μεγάλη διάρκεια ζωής. Τέλος, ο υψηλός δείκτης προστασίας από σκόνη και υγρασία επιπέδου IP24 για αδιάβροχη λειτουργία και χρήση σε λουτρό/μπάνιο, σε συνδυασμό με ψηφιακό θερμοστάτη ακριβείας 0,1 °C με ψηφιακή ένδειξη θερμοκρασίας, αναβαθμίζουν σημαντικά την ίδια την καθημερινότητά μας.

Τέλος, ο θερμοπομπός Electrolux ECH/AT-2000 3AI-W EEC, ισχύος 2000W, με αντίσταση HedgeHog που επιταχύνει την επιθυμητή θερμοκρασία, 4D ροή αέρα, έγχρωμη οθόνη και WiFi για χώρους έως 30m2 .

Διαθέτει μονάδα ελέγχου εξοικονόμησης ενέργειας της νέας γενιάς με τεχνολογία digital Inverter 3.0, είναι έτσι 3 φορές πιο οικονομικός σε σύγκριση με τα συμβατικά θερμαντικά, ενώ ο φουτουριστικός του σχεδιασμός κερδίζει τα βλέμματα. Διαθέτει επίσης έγχρωμη οθόνη ενδείξεων και αισθητήρα ανοιχτού παραθύρου, ενσωματωμένο WiFi και αδιάβροχη Λειτουργία IP24 διαθέσιμο σε 4 διαφορετικά χρώματα.

Οι σόμπες υγραερίου και κηροζίνης και τα πλεονεκτήματά τους στη θέρμανση του σπιτιού.

Πέραν από τους θερμοπομπούς και με βάση την πρόοδο της τεχνολογίας σήμερα, αξίζει να σταθούμε με ενδιαφέρον στις σόμπες, τόσο υγραερίου όσο και κηροζίνης. Οι σόμπες υγραερίου, που συχνά είναι γνωστές και ως θερμάστρες υγραερίου, αποτελούν μια οικονομική και αποτελεσματική λύση για να ζεστάνουμε τον χώρο μας, άμεσα και εύκολα.

Κάποιες από αυτές διαθέτουν κεραμικές εστίες, που διασφαλίζουν μεγαλύτερη αντοχή και διάρκεια στον χρόνο, ενώ είναι και αναδιπλούμενες, γεγονός που διευκολύνει στην αποθήκευση και την εξοικονόμηση χώρου. Επιπλέον, αποτελούν και εξαιρετικά οικονομική λύση θέρμανσης λόγω της οικονομικής καύσιμης ύλης που χρειάζονται, ενώ θεωρούνται από τις πιο αποδοτικές μορφές θέρμανσης για ένα δωμάτιο – με απλά λόγια, «ζεσταίνουν» αμέσως και βαθιά τον χώρο.

Ενδεικτικά, η Σόμπα Υγραερίου Blue Flame από την εταιρεία Life διαθέτει 3 επίπεδα ισχύος (1500W \ 2750W \ 4200W), πιεζοηλεκτρική ανάφλεξη και κεραμικές πλάκες μεγάλης θερμικής απόδοσης, για μέγιστη απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας. Ακόμα, είναι εξοπλισμένη με περιστερφόμενα ροδάκια για να μπορούμε να την μεταφέρουμε όπου θέλουμε μέσα στο σπίτι μας. Τέλος, διαθέτει ασφάλεια για αυτόματη απενεργοποίηση σε περίπτωση ανατροπής της συσκευής.

Αντίστοιχα, συμφέρουσα επιλογή είναι και οι σόμπες κηροζίνης ή σόμπες καθαρού πετρελαίου, καθώς και πάλι η τιμή τους θεωρείται οικονομική, ενώ ως μέσο θέρμανσης έχουν εξαιρετική απόδοση, παρέχοντας υψηλή αίσθηση θερμότητας στο δωμάτιο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θεωρούνται μέσο θέρμανσης που παρέχει ασφάλεια, υψηλή θερμαντική απόδοση και εύκολη μετακίνηση, ώστε να καλύπτουμε κάθε φορά τον χώρο του σπιτιού που χρειάζεται.

Αξιοποιούμε τις ηλεκτρικές κουβέρτες για πραγματική ζεστασιά

Για πολλούς από εμάς, είναι σημαντικός παράγοντας για τη γενικότερη αίσθηση θέρμανσης στο σπίτι μας, να μην κρυώνουμε όταν ξαπλώνουμε για ύπνο. Μία λύση, φυσικά, είναι να χρησιμοποιούμε θέρμανση μέχρι τη στιγμή που θα κοιμηθούμε – μία ενεργοβόρα επιλογή που μπορεί να αυξήσει σημαντικά το συνολικό κόστος της θέρμανσης. Μία εναλλακτική λύση όμως είναι η προμήθεια ηλεκτρικών κουβερτών για τα κρεβάτια του σπιτιού, μέσω της οποίας διασφαλίζουμε απόλυτη άνεση και ζεστασιά μέχρι να μας… πάρει ο Μορφέας στη ζεστή του αγκαλιά!

Ανοίγοντας την ηλεκτρική μας κουβέρτα περίπου μισή ώρα πριν την ώρα που θα ξαπλώσουμε, τότε διασφαλίζουμε πως τα σεντόνια και τα σκεπάσματά μας δεν έχουν υγρασία – έναν παράγοντα δηλαδή που συμβάλλει πολύ στη δυσάρεστη αίσθηση του ψύχους. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιούμε την ηλεκτρική κουβέρτα μόνο στα πόδια μας, για παράδειγμα, εάν είμαστε από αυτούς που τα αισθάνονται μονίμως παγωμένα!

Αφού ξαπλώσουμε και ζεσταθούμε και από τα σκεπάσματα, μπορούμε να κλείσουμε την ηλεκτρική κουβέρτα και ουσιαστικά, με την ελάχιστη χρήση, να έχουμε την πιο ευχάριστη αίσθηση θέρμανσης στο υπνοδωμάτιό μας.

Αναζητώντας την καλύτερη λύση θέρμανσης, είναι βέβαιο πως στα καταστήματα Κωτσόβολος θα βρούμε την πιο συμφέρουσα λύση του φετινού χειμώνα, για ζεστασιά και θαλπωρή σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας, γρήγορα και οικονομικά. Αρκεί να γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά του χώρου μας, τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής, αλλά και τις καθημερινές μας συνήθειες, ώστε να διαλέξουμε ανάμεσα σε μία τεράστια ποικιλία προϊόντων, εκείνη την κατηγορία μέσων θέρμανσης που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του προσωπικού μας χώρου.

Δείτε τον Οδηγό Θέρμανσης 2022-23 του Newsbomb.gr εδώ