ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέτσας στο Νewsbomb.gr: Δεν εξετάζεται νέα ρύθμιση των 120 δόσεων

Πέτσας στο Νewsbomb.gr: Δεν εξετάζεται νέα ρύθμιση των 120 δόσεων
Intime News

Δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή από την κυβέρνηση το ενδεχόμενο μιας νέας ρύθμισης των 120 δόσεων ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Newsbomb.gr.

Όπως είπε η κυβέρνηση εξακολουθεί να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία και έχει προχωρήσει σε διάφορες παρεμβάσεις ώστε τα χρέη του παρελθόντος να μην γίνουν χιονοστοιβάδα που θα πνίξουν τους πολίτες.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Πέτσας παρέπεμψε στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, οποίος είχε δηλώσει πως τα χρέη του κορονοϊού θα ρυθμιστούν σε 12 ή 24 δόσεις και όχι σε 120 δόσεις, καθώς οι θεσμοί έχουν μεγάλη επιφυλακτικότητα σε θέματα που αφορούν την κουλτούρα πληρωμών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας που σε τηλεοπτική του συνέντευξη το Σάββατο δεν επιβεβαίωσε μια νέα ρύθμιση των 120 δόσεων, σημειώνοντας πως μετά τον Απρίλιο και αναλόγως της εξέλιξης της πανδημίας, το οικονομικό επιτελείο θα αποφασίσει αν χρειαστούν νέες παρεμβάσεις.

Σημειώνεται πως για τα χρέη της πανδημίας το υπουργείο Οικονομικών έχει ανοίξει τη βεντάλια των ρυθμίσεων. Έτσι όσοι συσσώρευσαν χρέη από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο 2020, τα οποία τελούν σε αναστολή έως τις 30 Απριλίου 2021, θα μπορούν να τα αποπληρώσουν από τον Μάιο του 2021 είτε σε 12 άτοκες δόσεις είτε σε 24 έντοκες δόσεις με επιτόκιο της τάξεως του 2,5%.

Όσοι έχασαν ρύθμιση 100 ή 120 δόσεων από τον Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 θα μπορούν να επανενταχθούν με τα ίδια προνόμια ενώ για τις δόσεις που δεν πληρώθηκαν σε αυτό το διάστημα θα μπορούν να πληρωθούν μετά το τέλος της ρύθμισης των 120 δόσεων. Όσοι έχασαν ρύθμιση από τον Νοέμβριο του 2019 και μετά θα μπορούν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους με την πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Κλειστά τα σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία και δικαστήρια έως τις 7 Ιανουαρίου