ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Λευκός καπνός» για την Attica Bank από το ΤΧΣ

«Λευκός καπνός» για την Attica Bank από το ΤΧΣ
INTIME

Ο κύβος ερρίφθη για το μέλλον της Attica Bank, η οποία σύντομα αναμένεται να περάσει στα χέρια του ιδιωτικού τομέα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τα κεφάλαια που χρειάζεται για την ανάπτυξη των εργασιών της. 

Αργά χθες το βράδυ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες επενδυτές ΤΜΕΔΕ και Ellington Solutions, οι οποίοι συμφώνησαν να συμμετάσχουν στη σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 240 εκατ. ευρώ.

Ως εκ τούτου, το ΤΧΣ δεν θα ασκήσει το σύνολο των δικαιωμάτων του και το ποσοστό του θα υποχωρήσει από τα σημερινά επίπεδα του 68%, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για την είσοδο του επενδυτή στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Στη συνέχεια, με βάση πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί νέα κεφαλαιακή ενίσχυση, που θα καλυφθεί σε μεγάλο ποσοστό από την Ellington, για τη διαμόρφωση της τελικής μετοχικής σύνθεσης. Με τον τρόπο αυτό το fund θα αποκτήσει τον έλεγχο της μη συστημικής τράπεζας. Στη χθεσινή ανακοίνωσή του, το ΤΧΣ επεσήμανε ότι η συνεργασία με τους ιδιώτες επενδυτές στοχεύει στην από κοινού ανάπτυξη της Attica Bank στη βάση ενός νέου επιχειρηματικού σχεδίου, ικανού να δημιουργήσει αξία για την επένδυσή του.

Σημείωσε δε ότι «η διασφάλιση της ανάπτυξης του τραπεζικού συστήματος αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του Ταμείου, η οποία θα εφαρμοστεί και στην περίπτωση της Attica Bank, αποδεικνύοντας την πλήρη και ουσιαστική δέσμευσή του στην αποστολή του».