ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει σήμερα το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της Mytilineos

Ανοίγει σήμερα το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της Mytilineos

Ανοίγει σήµερα στις 10 το πρωί και θα παραµείνει ανοιχτό έως τις 4 το απόγευµα της Πέµπτης το βιβλίο προσφορών της Mytilineos για την έκδοση του 7ετούς διάρκειας οµολόγου 300-500 εκατ. ευρώ.

Το εύρος της απόδοσης καθορίστηκε από τους συντονιστές κύριους αναδόχους στο 4%-4,5%. Οπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, οι οµολογίες θα διατεθούν προς κάλυψη µέσω δηµόσιας προσφοράς εντός της ελληνικής επικράτειας στο σύνολο του επενδυτικού κοινού.

Ποσοστό τουλάχιστον 30% θα διατεθεί σε ιδιώτες επενδυτές και ποσοστό 70% θα κατανεµηθεί µεταξύ ειδικών επενδυτών και ιδιωτών επενδυτών. Σύµφωνα µε την εταιρεία, αν το οµολογιακό δάνειο δεν καλυφθεί σε ποσοστό τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ, τότε η έκδοσή του θα µαταιωθεί και το ποσό που αντιστοιχεί στην αξία συµµετοχής που έχει δεσµευθεί για κάθε ιδιώτη επενδυτή θα αποδεσµευθεί το αργότερο εντός δύο εργάσιµων ηµερών ατόκως.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, η εταιρεία θα αξιοποιήσει τα έσοδα από την έκδοση για την αποπληρωµή άλλων δανείων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων και λιγότερο για τη χρηµατοδότηση επενδυτικών σχεδίων. Η τελευταία φορά που η εταιρεία βγήκε στις αγορές ήταν το 2017 µε την έκδοση οµολόγου 5ετούς διάρκειας ύψους 500 εκατ. ευρώ, το οποίο αποπλήρωσε νωρίτερα από την ηµεροµηνία λήξης.

Η Mytilineos απευθύνεται εκ νέου στις αγορές, έχοντας ενισχύσει σηµαντικά τη θέση της στην εγχώρια και διεθνή αγορά, µε βασικούς µοχλούς ανάπτυξης το διαφοροποιηµένο µοντέλο λειτουργίας, τις σηµαντικές συνέργειες ανάµεσα στους κλάδους ενέργειας και µεταλλουργίας και τον διεθνοποιηµένο χαρακτήρα της.