ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β.Σόιμπλε: Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έχουν καθυστερήσει

Β.Σόιμπλε: Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έχουν καθυστερήσει

Συνέντευξη στη γαλλική εημερίδα «Le Figaro» έδωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

εκφράζοντας εκ νέου την άποψή του πως εάν η Ελλάδα επιθυμεί να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές οφείλει να εφαρμόσει όλες τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές.

Ο Γερμανός υπουργός χαρακτηρίζει «ηράκλεια» την προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και υπογράμμισε πως η Ευρώπη θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας.

«Για λόγους εσωτερικής πολιτικής οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έχουν καθυστερήσει. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες της για ποιους λόγους πρέπει αυτές να εφαρμοστούν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρει πως η παρούσα κρίση στη ευρωζώνη είναι μια ιστορική ευκαιρία ώστε να ενισχυθεί εν τέλει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση. «Ο Χέλμουτ Κολ και ο Φρανσουά Μιτεράν εργάστηκαν για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και τώρα η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ πρέπει να κάνουν τα επόμενα βήματα για την περαιτέρω δημοσιονομική και οικονομική ολοκλήρωση της Ευρώπης» αναφέρει στη γαλλική εφημερίδα.