ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα διορθωθούν τα λάθη στο έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων

Πώς θα διορθωθούν τα λάθη στο έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες σε λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος έχει υπολογισθεί έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων (ΕΕΤΑ), για κοινόχρηστους χώρους, έχει ήδη δοθεί εντολή ώστε η τακτοποίηση των υποθέσεων να γίνει, χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών.

Αυτό διευκρινίζει με ανακοίνωση του, το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο επισημαίνει ότι όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν πληρώσει το λογαριασμό μπορούν να το κάνουν, χωρίς να καταβάλουν και το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών, η ΔΕΗ θα σταματήσει την αποστολή των λογαριασμών με ΕΕΤΑ στις περιπτώσεις αυτές.
Έτσι η συντριπτική πλειοψηφία των περίπου 130.000 περιπτώσεων δεν θα επηρεαστεί. Για όσους, όμως, έχουν λάβει ήδη λογαριασμό με ΕΕΤΑ, θα γίνει αντιλογισμός -μείωση του ποσού- στον επόμενο λογαριασμό.

Έτσι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτε ,ανεξαρτήτως αν εξόφλησαν ή όχι το λογαριασμό τους. Όσοι όμως δεν τον έχουν πληρώσει, μπορούν να εξοφλήσουν τον λογαριασμό, χωρίς το ΕΕΤΑ.

Το ζήτημα, όπως αναφέρει το υπουργείο, δημιουργήθηκε από την λανθασμένη αναγραφή της απαλλαγής στους λογαριασμούς της ΔΕΗ (λάθος πιστοποιητικό από τους Δήμους).