ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Η εκταμίευση της δόσης θα γίνει εντός Ιουνίου

Μοσκοβισί: Η εκταμίευση της δόσης θα γίνει εντός Ιουνίου

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο, εμφανίστηκε ο Επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος από τη μια είπε ότι η δόση των 7,5 δισ. ευρώ έρχεται, από την άλλη προειδοποίησε ότι η Ελλάδα έχει λίγες ώρες μόνο για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Ο κ. Μοσκοβισί μιλώντας στην αρμόδια Ομάδα Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σημείωσε: «Οι ελληνικές αρχές έχουν ολοκληρώσει το 95% των αλλαγών που απαιτούνται αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα πάντα. Ορισμένες αλλαγές πρέπει να γίνουν μέσα στις επόμενες ώρες».

«Είμαι βέβαιος ότι η Αθήνα θα αξιοποιήσει τον χρόνο που απομένει πριν από το Eurogroup για να οριστικοποιήσει τα λιγοστά θέματα τα οποία είναι ακόμη ανοικτά», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί και ανέφερε πως η εκταμίευση μιας πρώτης δόσης ύψους 7,5 δισεκ. ευρώ μπορεί να αποφασιστεί την επόμενη εβδομάδα και να γίνει εντός του μήνα.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις σημείωσε πως ένας από τους όρους είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα για τη συγκέντρωση των φορολογικών εσόδων. Τόνισε δε ότι οι μεταρρυθμίσεις, όπως τις χαρακτήρισε, που ψηφίστηκαν από τη Βουλή είναι αναγκαίες.

Σχετικές ειδήσεις