ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με κέρδη το ξεκίνημα της εβδομάδας στη Wall Street - Άνοδος στην τιμή του πετρελαίου

Με κέρδη το ξεκίνημα της εβδομάδας στη Wall Street - Άνοδος στην τιμή του πετρελαίου

Με κέρδη αλλά μακριά από τα υψηλά της ημέρας ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Δευτέρας (3/12), στους βασικούς δείκτες της Wall Street στη Νέα Υόρκη.

Οι επενδυτές εμφανίστηκαν επηρεασμένοι από το γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας που διαμορφώθηκε στις παγκόσμιες αγορές μετά την «ανακωχή» των ΗΠΑ με την Κίνα στην εμπορική τους διαμάχη.

Να σημειωθεί ότι στη σύνοδο των G20 στην Αργεντινή οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη συμφώνησαν ότι δεν θα προχωρήσουν στην επιβολή και νέων δασμών, ενώ θα αναστείλουν και την επιβολή ορισμένων μέτρων που έχουν ήδη υιοθετηθεί.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 287,97 μονάδων στις 25.826,43 μονάδες (+1,13%).

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών τεχνολογίας έκλεισε ενισχυμένος κατά 110,98 μονάδων (+1,51%), στις 7.441,51 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται ενδεικτικός της γενικής τάσης, κατέγραψε άνοδο 30,2 μονάδων (+1,09%), στις 2.790,37 μονάδες.

Άλμα για το αργό

Μεγάλη άνοδο σημείωσε η τιμή του πετρελαίου.

Ο ΟΠΕΚ συνεδριάζει την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Βιέννη, με τους περισσότερους αναλυτές να εκτιμούν ότι ο Οργανισμός θα μειώσει την παραγωγή του σε συνεργασία με τη Ρωσία.

Με μια τέτοια απόφαση, θα απομακρυνθεί ένα μέρος της πλεονάζουσας προσφοράς από την αγορά.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου σκαρφάλωσε 2,02 δολ. ή 4% στα 52,95 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Φεβρουαρίου κέρδισε 2,23 δολ. ή σχεδόν 3,8% στα 61,69 δολ. το βαρέλι.