ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γλύτωσε τα χειρότερα η Wall Street - Πτώση στην τιμή του πετρελαίου

Γλύτωσε τα χειρότερα η Wall Street - Πτώση στην τιμή του πετρελαίου

Σε μια συνεδρίαση - θρίλερ, οι δείκτες της Wall Street απέφυγαν τα χαμηλά ημέρας, σε μια δραματική αντιστροφή που οδήγησε το Dow Jones από τις -785 στις -79 μονάδες και τον τεχνολογικό Nasdaq σε θετικό έδαφος.

Οι επενδυτές είδαν με ιδιαίτερη ανησυχία τη σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας του κινεζικού κολοσσού Huawei στον Καναδά.

Η σύλληψη της Μενγκ Ουάνγκζου, που είναι κόρη του ιδρυτή του κινέζικου τηλεπικοινωνιακού κολοσσού, αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την ικανότητα των ΗΠΑ και της Κίνας να επιλύσουν τις μακροχρόνιες διαφωνίες τους για το εμπόριο και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

O Dow Jones έκλεισε με πτώση 79,40 μονάδων ή 0,32% στις 24.947,67 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 7,11 μονάδες ή κατά 0,15% στις 2.695,95 μονάδες.

Ο Nasdaq κέρδισε 29,83 μονάδες, στο 0,42% στις 7.188 μονάδες.

Κατρακυλά η τιμή του πετρελαίου με το βλέμμα στραμμένο στον ΟΠΕΚ

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε την Πέμπτη (6/12) η τιμή του πετρελαίου με "φόντο" τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που περιβάλλει την απόφαση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) για τις περικοπές της παραγωγής.

Οι εκπρόσωποι των χωρών του ΟΠΕΚ συμφώνησαν να υπογράψουν συμφωνία για μείωση της παραγωγής αργού, αλλά δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε ένα τελικό ποσό, ανέφερε πηγή από το πετρελαϊκό καρτέλ στο Reuters.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Ιανουαρίου έχασε 1,40 δολάρια ή 2,7% στα 51,49 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.