ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεσμεύτηκαν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Δήμου Σουφλίου!

Δεσμεύτηκαν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Δήμου Σουφλίου!

Χωρίς χρήματα έχει μείνει ο δήμος Σουφλίου, καθώς το ποσό των 900.000 ευρώ περίπου που διατηρούσε σε τραπεζικούς λογαριασμούς κατασχέθηκε κατ’ εφαρμογή τελεσίδικης δικαστικής απόφασης.

Πρόκειται για μια υπόθεση του 1999 που αφορούσε ένα έργο αποχέτευσης που πραγματοποιήθηκε στον δήμο Σουφλίου και για το οποίο ο ανάδοχος εργολάβος ζητούσε κάποια χρήματα. Μάλιστα ο ίδιος προσέφυγε τότε στη δικαιοσύνη, με αγωγές ζητώντας την καταβολή των χρημάτων.

Ο δήμος Σουφλίου ήδη έχει καταθέσει αίτηση ανακοπής της απόφασης, η οποία πρόκειται να συζητηθεί τον επόμενο μήνα, ωστόσο μέχρι τότε ο δήμος δεν μπορεί να κάνει χρήση των χρημάτων αυτών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων του. Παρόμοια περίπτωση απασχόλησε πρόσφατα και τον δήμο Σαμοθράκης, ενώ ο δήμαρχος Σουφλίου κ. Ευάγγελος Πουλιλιός μιλώντας στον Ρ/Σ Maximum FM ανέφερε για το θέμα πως «εάν από την έκβαση της υπόθεσης προκύψει ότι πρέπει να δώσουμε τα λεφτά τότε θα πρέπει να βάλουμε λουκέτο στον δήμο. Τρέχω σαν τον Βέγγο από τότε που έσκασε αυτή η υπόθεση».

ΠΗΓΗ thrakitoday.gr