ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κινούμενη άμμος» το προσφυγικό: Ο Μητσοτάκης «επιτάσσει» στελέχη της ΝΔ για τη διαχείρισή του

«Κινούμενη άμμος» το προσφυγικό: Ο Μητσοτάκης «επιτάσσει» στελέχη της ΝΔ για τη διαχείρισή  του

Αποφασισμένη να προχωρήσει, δίχως να κάνει βήμα πίσω από τις τελευταίες δεσμεύσεις της, εμφανίζεται η κυβέρνηση στο μείζον θέμα του προσφυγικού και για αυτό το λόγο επιστρατεύει το κόμμα και τα στελέχη του, ώστε να συμβάλουν στην προσπάθεια για να βγει από την κρίση που αντιμετωπίζει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στο προσφυγικό το πρωί της Παρακευής στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την κυβερνητική πολιτική στα εργασιακά, όπου αναμένεται να διασταυρώσει τα ξίφη του με τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός κινητοποιεί το σύνολο των κομματικών του στελεχών, ευελπιστώντας πως με αυτόν τον τρόπο θα ενεργοποιηθεί ο κομματικός μηχανισμός με τα παλαιά και νέα στελέχη να μπαίνουν στη μάχη, ώστε να πεισθούν οι τοπικές κοινωνίες και να δεχτούν πρόσφυγες στις περιοχές τους.

Το Μέγαρο Μαξίμου αισιοδοξεί ότι με το σχεδιασμό της ενεργοποίησης του κομματικού μηχανισμού δεν χωρά καμία δικαιολογία ή καμία ολιγωρία που να προκαλεί περαιτέρω προβλήματα στην εικόνα της κυβέρνησης για τη διαχείριση, η οποία μοιάζει αδύνατη μπροστά στο μείζον θέμα που η χώρα αντιμετωπίζει.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, απάντησε από την πλευρά του σε όσους νησιώτες αντιδρούν στην κατασκευή των προαναχωρισιακών κέντρων στον τόπο τους και για αυτό το λόγο πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας μαζί με τον περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και δημάρχους των νησιών του Βορείου Αιγαίου από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς τη Βουλή.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr