ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας στο Newsbomb.gr: Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα κρίνουν το χρόνο άρσης του lockdown

Πέτσας στο Newsbomb.gr: Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα κρίνουν το χρόνο άρσης του lockdown
Intime News

«Οι αποφάσεις για τον τρόπο και το χρόνο άρσης του lockdown θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες από τον πρωθυπουργό, μετά την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από τους ειδικούς», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε ερώτηση του Newsbomb.gr κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει αντιφατική εικόνα με την πανδημία, καθώς τα κρούσματα θα υποχωρούν, ωστόσο ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία θα παραμείνει υψηλός.

«Μεγάλη σημασία για εμάς έχει το πώς αντιμετωπίζονται από τους πολίτες τα περιοριστικά μέτρα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας παράλληλα πως οι επιτροπή λοιμωξιολόγων θα αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των περιορισμών και στη συνέχεια θα καταθέσει τις προτάσεις της στον πρωθυπουργό.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως στη χώρα μας με βάση τα τελευταία στοιχεία, η ηλικιακή ομάδα των 40-65 παρουσιάζει σταθερά την μεγαλύτερη επίπτωση και ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα των 19-39 που δείχνει σημεία σταθεροποίησης.

«Ο ιός - όπως επισημαίνουν οι ειδικοί - πέρασε στις αρχές του Νοέμβρη από την ομάδα των 20άρηδων–30άρηδων, στις μεγαλύτερες γενιές και η εξάπλωσή του συντηρείται στους κόλπους των οικογενειών. Τώρα λοιπόν, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές με τους μεγαλύτερους των οικογενειών μας και να τους βοηθήσουμε να περάσουν την περίοδο του lockdown με μεγαλύτερη ασφάλεια», προσέθεσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Έρχονται τέσσερα αυστηρά μέτρα – Φόβος για νέο κύμα της πανδημίας τον Ιανουάριο