ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ό,τι πιο αντιλαϊκό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση η κατάργηση του 8ωρου

Αλέξης Τσίπρας συγκέντρωση
Ο Αλέξης Τσίπρας στις συγκεντρώσεις κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά

Το «παρών» στις συγκεντρώσεις κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντας ως «ό,τι πιο αντιλαϊκό» την κατάργηση του 8ωρου

Στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά έδωσε το «παρών» ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντας ως «ό,τι πιο αντιλαϊκό» την κατάργηση του 8ωρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ήταν επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στις σημερινές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά έκανε λόγο, επίσης, για κορυφαία μάχη σχετικά με το δικαίωμα των εργαζομένων στη ζωή και την αξιοπρέπεια.

Η δήλωση Τσίπρα

«Ενώ σε όλον τον κόσμο η πανδημία οδηγεί τις κυβερνήσεις να συνειδητοποιήσουν ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα κέρδη, στην Ελλάδα η κυβέρνηση κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση και επιχειρεί να αξιοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλει ό,τι πιο αντιλαϊκό, ό,τι πιο αντιδραστικό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον κόσμο της εργασίας, την κατάργηση του 8ωρου.

Μας γυρνάει σε πολύ παλιές εποχές. Το 8ωρο καθιερώθηκε με αγώνες από το 1886 στους μεγάλους εργατικούς αγώνες του Σικάγο στις ΗΠΑ όπου καθιερώθηκε ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Καλύτερα να το ξανασκεφτούν. Η απάντηση σήμερα των εργαζομένων με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία είναι ένα μήνυμα: αυτή θα είναι μια κορυφαία μάχη υπεράσπισης του δικαιώματος των εργαζομένων και της λαϊκής πλειοψηφίας στη ζωή και την αξιοπρέπεια και αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μέχρι το τέλος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβαστε επίσης:

Κωστής Χατζηδάκης στο Newsbomb.gr: Το 8ωρο είναι εγγυημένο, θα υπάρχει ρητή αναφορά στο νομοσχέδιο

Ροή Ειδήσεων