ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: «Oι μισθοί είναι καθηλωμένοι και ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος από το 2010»

Χαρίτσης: «Oι μισθοί είναι καθηλωμένοι και ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος από το 2010»
«Η επένδυση στην πραγματική οικονομία είναι επένδυση και στα δημόσια οικονομικά της χώρας»
INTIME NEWS

Αλέξης Χαρίτσης: «Η επένδυση στην πραγματική οικονομία είναι επένδυση και στα δημόσια οικονομικά της χώρας»

«Οι όποιες επιδοματικές πολιτικές της κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζουν τις δομικές συνέπειες της ακρίβειας, πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν πια να καλύψουν βασικές τους ανάγκες», δήλωσε o τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του«Kontra Channel» χθες το βράδυ, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου.

«Έχουμε την ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος πανευρωπαϊκά, την τέταρτη ακριβότερη τιμή στη βενζίνη και εκρηκτικές αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης», πρόσθεσε σημειώνοντας πως «οι μισθοί είναι καθηλωμένοι και ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος από το 2010, ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουμε αυξήσεις».

«Πρέπει να υπάρξει σοβαρή ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων με μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, μέτρο που έχει ήδη εφαρμοστεί σε 19 από τις 27 χώρες της ΕΕ, και αποφασιστική κρατική παρέμβαση για ρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας» ξεκαθάρισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Ενώ κάποιοι κερδοσκοπούν σε βάρος της κοινωνίας, η κυβέρνηση έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και περιμένει την αυτορρύθμιση της αγοράς», τόνισε και συμπλήρωσε: «Όλα αυτά έχουν επιπτώσεις και στα έσοδα του κράτους, καθώς νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους». «Η επένδυση στην πραγματική οικονομία είναι επένδυση και στα δημόσια οικονομικά της χώρας», σχολίασε.

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το δημόσιο χρήμα για φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές στη μεγάλη ακίνητη περιουσία και τα πολύ υψηλά εισοδήματα, ενώ έχει προχωρήσει σε απευθείας αναθέσεις πάνω από 7 δισ. ευρώ σε δύο μόλις χρόνια», αντιπαρέβαλε ο κ. Χαρίτσης υπογραμμίζοντας: «Ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αγωνιούν για το ενεργειακό κόστος, την αδυναμία χρηματοδότησης από τις τράπεζες αλλά για το αν τα κονδύλια που δικαιούται η χώρα μας τα επόμενα χρόνια μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα κατευθυνθούν στην πραγματική οικονομία ή αν θα μοιραστούν σε λίγους και εκλεκτούς, όπως φαίνεται ότι σχεδιάζει η κυβέρνηση».

«Απαιτείται αλλαγή πολιτικής με τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας στο επίκεντρο του χρηματοδοτήσεων και του αναπτυξιακού σχεδιασμού», κατέληξε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ-Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση έχει αφήσει στην τύχη της την κοινωνία απέναντι στην ακρίβεια»

ΣΥΡΙΖΑ - Χαρίτσης: Η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια

Ερώτηση Χαρίτση για την τιμή της βενζίνης: Να ληφθούν μέτρα - Μείωση του ΕΦΚ