ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ - Χαρίτσης: Η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια

Αλέξης Χαρίτσης
«Η ενεργειακή κρίση μπορεί να είναι διεθνής αλλά είναι η Ελλάδα που έχει την ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στην Ευρώπη»
Intime News

«Η κοινωνία έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαριτσης

«Η άνοδος του πληθωρισμού τον Ιανουάριο κατά 6,2% συνιστά υψηλό 25ετίας. Δυστυχώς πρόκειται για αναμενόμενη εξέλιξη, το διαπιστώνουν καθημερινά όλο το τελευταίο διάστημα οι πολίτες, που βλέπουν τους "φουσκωμένους" λογαριασμούς ρεύματος, βιώνουν τις αυξήσεις στα είδη διατροφής και αντιμετωπίζουν τις εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων», τόνισε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης «Στο Κόκκινο».

«Η ενεργειακή κρίση μπορεί να είναι διεθνής αλλά είναι η Ελλάδα που έχει την ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στην Ευρώπη» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχει υπάρξει πλήρης απορρύθμιση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με φαινόμενα κερδοσκοπίας σε βάρος της κοινωνίας», σημείωσε. Τόνισε μάλιστα ο κ. Χαρίτσης ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα 2/3 του συνόλου του πληθωρισμού αφορούν στις αυξήσεις στην ενέργεια, γεγονός που σημαίνει ότι αυτή η πίεση θα διαχυθεί σε ολόκληρη την οικονομία το επόμενο διάστημα».

«Την ώρα που βασικές βιοτικές ανάγκες των πολιτών πλέον δεν μπορούν να καλυφθούν, έχουμε μία κυβέρνηση που επιμένει να μιλά για «παροδικό φαινόμενο», τόνισε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να παρέμβει στην αγορά και να την ρυθμίσει ώστε να σταματήσει αυτή η κερδοσκοπία, αρνείται να ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα κόστη παραγωγής και αναγκάζονται να μετακυλήσουν το κόστος στους καταναλωτές».

«Η κοινωνία έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της. Μόνη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες και η πολιτική αλλαγή ώστε να αναδειχθεί μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα προστατεύσει την κοινωνία και θα θωρακίσει την οικονομία», κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.