ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Πάει Βουλή με ονόματα, διευθύνσεις και τη μομφή στο τραπέζι

Αλέξης Τσίπρας: Πάει Βουλή με ονόματα, διευθύνσεις και τη μομφή στο τραπέζι
INTIME

Αποφασισμένος να στριμώξει στα «σχοινιά» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ο Αλέξης Τσίπρας, που ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει βαρυσήμαντη παρέμβαση στη Βουλή. Αναμένεται να αποκαλύψει με «διευθύνσεις και ονόματα» τα όσα περιέχει η επιστολή που έστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνάς του για τις παρακολουθήσεις.

Παράλληλα, ουδείς μπορεί να προδικάσει το πώς θα κινηθεί στο κλείσιμο της τοποθέτησής του και αν θα προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης, συνολικά, ή κατά του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, με τους συνεργάτες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να αρκούνται στο να δίνουν την απάντηση πως «όλα τα θεσμικά όπλα βρίσκονται στο τραπέζι».

Είναι αλήθεια πως το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, συζητήθηκε εκτενώς στην Κουμουνδούρου. Άλλωστε και μόνο η φράση που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, πως «ο πρωθυπουργός των υποκλοπών θα πρέπει να παραιτηθεί», δείχνει τις σκέψεις που υπάρχουν στα ηγετικά κλιμάκια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης, η ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ένα στοιχείο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Για «ένα εγκληματικό δίκτυο που λειτουργούσε εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό», μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτή τη διάθεση θα κατευθυνθεί στο Κοινοβούλιο.

Ωστόσο, μέχρι αργά, χθες, το βράδυ, κανένας δεν μπορούσε να αποσπάσει ούτε μια λέξη από τους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού για το τι θα πράξει εν τέλει. Διότι αν επιλέξει την πρόταση δυσπιστίας, ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξει έντονη συσπείρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, γύρω από το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από την άλλη, πρόσωπα που επικοινωνούν σε τακτική βάση με τον Αλέξη Τσίπρα, σημείωναν πως από τη στιγμή που πλέον υπάρχουν αποδείξεις από την ΑΔΑΕ και όχι απλώς δημοσιεύματα για τις παρακολουθήσεις που διέπραξε η ΕΥΠ εναντίον βουλευτών, υπουργών, ευρωβουλευτών, στρατιωτικών και σε βάρος της ίδιας ηγεσίας Ενόπλων Δυνάμεων, θα πρέπει να φέρει τους πάντες προ των ευθυνών τους.

Και κυρίως, τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που τόσο καιρό είτε υποστηρίζουν την «εκτροπή Μητσοτάκη» -όπως τη χαρακτηρίζουν- είτε σιωπούν, μπροστά στον κίνδυνο να βρεθούν εκτός ψηφοδελτίων στις ερχόμενες εκλογές.

Πάντως, θεωρείται δεδομένο πως ο Αλέξης Τσίπρας θα τοποθετηθεί στη Βουλή με «διευθύνσεις και ονόματα» και ότι θα αποκαλύψει ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας και του ελληνικού λαού τα στοιχεία που περιείχε ο φάκελος που παρέλαβε από τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ.

Σχετικές ειδήσεις