ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες Φωτόπουλου για το «μειωμένο χαράτσι»

Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες Φωτόπουλου για το «μειωμένο χαράτσι»

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος πρσήλθε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, όπου παρέδωσε στοιχεία με τις επιχειρήσεις που καταγγέλλει ότι παρανόμως δεν πλήρωσαν ή πλήρωσαν λιγότερα για το τέλος ακινήτων.

Ο κ. Φωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον νομικό σύμβουλο της ΓΕΝΟΠ Δημήτρη Περπατάρη, ζήτησε από την Εισαγγελία την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα του λεγόμενου «χαρατσιού», υποστηρίζοντας ότι από την καταβολή του τέλους ακινήτων, πολύ γνωστές μεγάλες επιχειρήσεις είτε εξαιρέθηκαν, είτε χρεώθηκαν κατά πολύ λιγότερα ποσά, από ό,τι θα έπρεπε, βάση τετραγωνικών και χρήσεων.

Μετά την παράδοση του φακέλου στην Δικαιοσύνη, ο Νίκος Φωτόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «δεν μπορεί να πληρώνουν χαράτσι μόνον οι φτωχοί», ο δε Δημ. Περπατάρης ανέφερε ότι σκοπός της επίσκεψής τους στην Εισαγγελία ήταν η ανάγκη διερεύνησης σε βάθος της υπόθεσης, ώστε να εξακριβωθεί αν ήταν νόμιμη η καταγγελλόμενη μεταχείριση των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.