ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε «εμφύλιο» το ΠΑΣΟΚ

Σε «εμφύλιο» το ΠΑΣΟΚ

Περίπατο έχει κάνει ο αποκαλούμενος προσυνεδριακός διάλογος του ΠΑΣΟΚ αφού έχουν αρχίσει και φαίνονται τα σοβαρά προβλήματα συνοχής που ταλανίζουν τον Κίνημα.

Στελέχη του κόμματος επιρρίπτουν μεγάλη ευθύνη στον Ευ. Βενιζέλο καταλογίζοντάς του ακαμψία σε θέσεις και πρωτοβουλίες που θα πάνε το ΠΑΣΟΚ ένα βήμα μπροστά.

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι επιχειρείται μία προσπάθεια μείωσης του πολιτικού του βεληνεκούς από τους λεγόμενους «Παπανδρεϊκούς».

«Δεν θέλω να είμαι πρόεδρος με κηδεμονία», έχει πει σε στενό συνεργάτη του ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι πηγή του κακού είναι το ξέσπασμα της λεγόμενης Αριστερής Πρωτοβουλίας η οποία επικαλείται τη συνοχή και την ιστορία του κόμματος για να σπείρει καινά δαιμόνια και να προωθήσει θέσεις που θα μπορούσε να στηρίζει υπό διαφορετικές περιστάσεις ο Γ. Παπανδρέου.

Ο κ. Βενιζέλος δεν κρύβει την ενόχλησή του γι’ αυτή την κατάσταση και υπενθυμίζει ότι άλλος έριξε το ΠΑΣΟΚ από το 43% στο 9% και άλλοι ήταν αυτοί που ήθελε να χρεοκοπήσει και άλλοι «πόνταραν» στη διάλυση του.

Γιατί ο Σημίτης έκλεισε την πόρτα στον Βενιζέλο

Να κόψει τον «ομφάλιο λώρο» που τον συνδέει με το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ο Κ. Σημίτης. Ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση του Ευ. Βενιζέλου για να παρευρεθεί στο συνέδριο του κόμματος, ενώ πληροφορίες από την οδό Αναγνωστοπούλου κάνουν λόγο για δυσαρέσκεια του κ. Σημίτη για τους χειρισμούς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν έχω να προσφέρω τίποτα και για να είμαι ειλικρινής δεν συμφωνώ με πολλά πράγματα από αυτά που γίνονται», δήλωσε ο Κ. Σημίτης, αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς Βενιζέλου.

Για ποιο λόγο να παραστώ; Για να κάθομαι στην πρώτη σειρά για τις φωτογραφίες, αναρωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsbomb.gr ο κ. Σημίτης δεν μένει με τα χέρια σταυρωμένα, καθώς διαπιστώνει πολιτικό κενό στον δημοκρατικό χώρο.

Για το λόγο αυτό ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται σε επαφή με τους κ.κ. Γκίκα Χαρδούβελη, Μιλτιάδη Νεκτάριο και Πλάτωνα Τήνιο και βολιδοσκοπεί τις πιθανότητες να καλύψει το «κενό στο δημοκρατικό χώρο» με τη συγκρότηση του «Ευρωδημοκρατικού Κόμματος» στο οποίο θα μπορούσε να ηγηθεί ένα πρόσωπο με ευρεία απήχηση στις δημοσκοπήσεις όπως ο κ. Στουρνάρας!

Πάράλληλα ο κ. Σημίτης έχει επαφές και το λεγόμενο "εκσυγχρονιστικό μπλοκ" του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι παραμένουν νοσταλγοί της πολιτικής του.

Οι "βόλτες" στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι έχουν αρχίσει να πληθαίνουν και νέα πρόσωπα περνούν καθημερινά το κατώφλι της οικίας του πρώην πρωθυπουργού. Οι ζυμώσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα - τουλάχιστον προς το παρόν.

Διαβάστε επίσης:

Επιστολή Καρχιμάκη σε Βενιζέλο μετά τις αποκαλύψεις του Newsbomb

«Όχι» Σημίτη σε Βενιζέλο για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Νοθεία και «πράσινα πουλμανάκια»

Τι θέλουν να πουν οι… ποιητές;

Ροή Ειδήσεων