ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανιτάκης: Σε «αγαστή συνεργασία» με ΥΠΟΙΚ η μεταρρύθμιση στο Δημόσιο

Μανιτάκης: Σε «αγαστή συνεργασία» με ΥΠΟΙΚ η μεταρρύθμιση στο Δημόσιο

Η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση προχωρά σε «αγαστή συνεργασία» με το υπουργείο Οικονομικών, με το θέμα της κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων στο επίκεντρο, τονίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνης Μανιτάκης, σε ανακοίνωσή του με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο.

Όπως διαβεβαιώνεται, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχεδιάζει σε συνεργασία με το ΥΠΟΙΚ, την επιτάχυνση και διεύρυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση, που έχουν ήδη δρομολογηθεί και την περίοδο αυτή ο σχεδιασμός επικεντρώνεται στο σχήμα της κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων.

Υπογραμμίζεται επίσης, ότι αμετάθετος στόχος του υπουργείου παραμένει η ταχύτερη δυνατή ορθολογική ανακατανομή και ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού, παράλληλα με την αναγκαία μείωση των οργανικών θέσεων και την κατάργηση αυτών που πλεονάζουν.

«Ο ποσοτικός στόχος της μείωσης του αριθμού των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα πρέπει να συνδυάζεται με την ποιοτική αναβάθμιση τη δημόσιας διοίκησης και αυτό», καταλήγει η ανακοίνωση, «φροντίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης»