ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε Ελ. Βενιζέλος και άλλα αεροδρόμια

Έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε Ελ. Βενιζέλος και άλλα αεροδρόμια

Κινέζοι και Καναδοί έχουν βάλει στο μάτι ελληνικά φιλέτα υποσχόμενοι επενδύσεις

Το Γιάννη Στουρνάρα είδαν χθες εκπρόσωποι της κοινοπραξίας που διαχειρίζεται το κινεζικό αεροδρόμιο του Shenzhen και του αεροπορικού κολοσσού FriedmanPacific Asset Management.

Το ενδιαφέρον των δύο εταιριών είναι ξεκάθαρο και αφορά το μερίδιο που σήμερα κατέχουν οι Γερμανοί της Hochtief στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.Στόχος των ενδιαφερόμενων επενδυτών είναι να ανοίξουν στην αγορά της νοτιοανατολικής Ασίας τα ελληνικά αεροδρόμια μέσω του αερολιμένα της Αθήνας. Στη συζήτηση, διαφάνηκε η πρόθεση τους μάλιστα να συμμετέχουν στη διαγωνιστική διαδικασία που θα ανοίξει το ΤΑΙΠΕΔ καθώς διαβλέπουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης σε τομείς όπως το cargo και τα logistics.

Όμως αυτή δεν ήταν η μοναδική είδηση που αφορά τις επενδύσεις σε αεροδρόμια. Στο συνέδριο του InvestinGreece στην Πελοπόννησο, εκπρόσωποι της καναδικής ΙΒΙ Group δημοσιοποίησαν το ενδιαφέρον τους για το αεροδρόμιο της Τρίπολης προκειμένου αυτό με κόστος περίπου 90 εκατομμυρίων ευρώ να μετατραπεί σε "χαμηλού κόστους" αεροδρόμιο που θα δώσει νέα ώθηση στον τουρισμό της περιοχής.