ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντολή Γ. Βρούτση για εντατικούς ελέγχους σε τουριστικές επιχειρήσεις

Εντολή Γ. Βρούτση για εντατικούς ελέγχους σε τουριστικές επιχειρήσεις

Εντολή για την διενέργεια εντατικών ελέγχων σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουριστικό κλάδο, έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης στον ειδικό γραμματέα ΣΕΠΕ, Μιχάλη Κανδαράκη, εν όψει της θερινής περιόδου.

Οι έλεγχοι που θα εκτείνονται στο σύνολο των τουριστικών περιοχών και θα αφορούν σε όλα τα μεγέθη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα, θα διενεργούνται στη διάρκεια όλης της καλοκαιρινής περιόδου.

«Η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και η νομιμότητα στην αγορά εργασίας αποτελούν βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας», δήλωσε σχετικά ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας ότι τα φαινόμενα αδήλωτης εργασίας και εισφοροδιαφυγής αποτελούν «κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα».

«Την στιγμή που καταβάλλονται τεράστιες θυσίες από όλους μας για την έξοδο της χώρας από την κρίση, συμπεριφορές ανομίας υπονομεύουν την αναπτυξιακή προοπτική και την εθνική προσπάθεια. Κανείς δεν δικαιούται ούτε νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί ως άλλοθι την κρίση για τέτοιες συμπεριφορές», υπογράμμισε ο υπουργός.

Όπως υπενθυμίζει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωσή του, με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4144/2013, στο ελεγκτικό έργο του ΣΕΠΕ μπορεί να συνδράμει και η υπηρεσία της Οικονομικής Αστυνομίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ώστε να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα του όλου εγχειρήματος.