ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ζεύγος Στουρνάρα σε επιχειρήσεις νόμιμες, αλλά ηθικές;

Το ζεύγος Στουρνάρα σε επιχειρήσεις νόμιμες, αλλά ηθικές;

Το ζεύγος Στουρνάρα σε επιχειρήσεις νόμιμες, αλλά ηθικές;

Ο Υπουργός Οικονομικών αρωγός στη σύζυγό του για να μας πείσουν περί τα ανώνυμα αμφιλεγόμενα γενόσημα;

Την υποταγή του ελληνικού λαού στα εγκληματικά σχέδια της τρόικας έχουν μεθοδεύσει και συνεχίζουν να τηρούν αταλάντευτα οι εγχώριοι πιστοί υπηρέτες της, παρά τις τραγωδίες που εξελίσσονται καθημερινά. Στο πλαίσιο αυτό πολλαπλά ερωτήματα προκαλεί η στάση του ζεύγους Στουρνάρα, με τον μεν υπουργό Οικονομικών να ωθεί δια των πολιτικών του αποφάσεων στην οικονομική εξαθλίωση τους Έλληνες, τη δε σύζυγό του, κα. Λίνα Νικολοπούλου να προσπαθεί να μας πείσει μέσω των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων ότι τα ανώνυμα, εριζόμενα γενόσημα είναι για το «καλό» μας.

Όπως έχει αποκαλύψει με αλλεπάλληλα δημοσιεύματά του το newsbomb.gr, την ώρα που ο κ. Γιάννης Στουρνάρας «πασχίζει» να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, η σύζυγός του λέγεται πως εκμεταλλεύεται τις υψηλές γνωριμίες του, για να αποκομίσει κέρδη η εταιρεία στην οποία είναι Γενική Διευθύντρια. Πρόκειται για την εταιρεία MIND WORKS SOLUTIONS ΕΠΕ, η οποία δραστηριοποιείται εδώ και καιρό γύρω από το χώρο της υγείας, έχοντας αναλάβει δουλειές για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ.α συμμετέχοντας και υποστηρίζοντας μάλιστα το «Forum για την υγεία και τις πολιτικές υγείας», το οποίο από το Νοέμβριο του 2009 μέχρι σήμερα έχει διοργανώσει συναντήσεις έχοντας ως χορηγούς μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Από το επιχειρηματικό πλάνο της οικογένειας Στουρνάρα ούτε ο ΕΟΦ ξέφυγε, ένας οργανισμός κρίσιμος για τη διασφάλιση της ποιότητας των φαρμάκων που καταναλώνει ο ελληνικός λαός. Το newsbomb.gr αποκάλυψε την ανάθεση μέσω διαγωνισμού στην εν λόγω διαφημιστική-συμβουλευτική εταιρεία ενός συμβολαίου ύψους 435.666 ευρώ. Φαίνεται, όμως, ότι η κα. Νικολοπούλου αξιοποιεί μέρος των χρημάτων αυτών του ελληνικού λαού, για να παρουσιάσει τα εντόνως αμφισβητούμενα φάρμακα ως «αθώα» και να μυήσει τους πολίτες στα ανώνυμα γενόσημα που παρασκευάζονται στην Ινδία και άλλες ασιατικές χώρες.

Μεταξύ των θεμάτων που έχει ασχοληθεί το «Forum» στις συναντήσεις που διοργανώνει είναι φυσικά η συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, η ρύθμιση που άνοιξε την πόρτα για την επέλαση των ανώνυμων, κατά πολλούς επικίνδυνων γενόσημων στην ελληνική αγορά.

Μέχρι και διαφημιστικά σποτάκια είχε επιστρατεύσει ο ΕΟΦ, που ήταν αναφανδόν υπέρ του νομοσχεδίου για την Υγεία τον Μάρτιο του 2012, ενώ είχε καλέσει εκτάκτως Καθαρή Δευτέρα (!) τους διαπιστευμένους συντάκτες σε συνέντευξη Τύπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το διάστημα αυτό «έτρεχε» η συνεργασία της διαφημιστικής-συμβουλευτικής εταιρείας MIND WORKS SOLUTIONS ΕΠΕ της κας. Νικολοπούλου με τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Και πώς να μην παρατηρήσουμε ότι μεταξύ των χορηγών στις διάφορες δραστηριότητες του «Forum» στο οποίο μετέχει η κα. Νικολοπούλου περιλαμβάνεται και η διαβόητη TEVA, η ισραηλινών συμφερόντων φαρμακοβιομηχανία ανώνυμων γενόσημων, σκευάσματα της οποίας πολλές φορές έχουν κατηγορηθεί πως είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα για τη ζωή των ασθενών.

Τώρα πού είναι τα όρια του νομίμου και πού του ηθικού, όταν εταιρεία συμφερόντων της οικογένειάς σου ασχολείται τόσο ενεργά με τα της Υγείας, επωφελούμενη δημόσιων διαγωνισμών, την ώρα που εσύ είσαι παντοδύναμος Υπουργός Οικονομικών, είναι ένα ζήτημα που κρίνεται…

Ρoή Ειδήσεων