ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τα τσεκούρια του Βορίδη έγιναν δοξάρια έμπνευσης του Ανδρέα!»

«Τα τσεκούρια του Βορίδη έγιναν δοξάρια έμπνευσης του Ανδρέα!»

Σε «αιχμηρή» ανακοίνωση προχώρησε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τις θέσεις του Μάκη Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου, όπως τις ανέπτυξε στο Συνέδριο της ΝΔ.

«Η παραληρηματική ομιλία του νυν Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκη Βορίδη, για τον Ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, και η θέση που διατύπωσε, ότι αιτία της σημερινής Κρίσης αποτελεί η πολιτική της οκταετίας της Αλλαγής (1981-1989), επιβεβαιώνει ότι η Δεξιά στην χώρα δεν ξεχνά το πραγματικό της προσωπείο.

Ο κ. Βορίδης και η Παράταξη που σήμερα εκπροσωπεί, όσο και αν ενοχλούνται, δεν μπορούν ούτε να διαγράψουν ούτε να ακυρώσουν την Ιστορία. Εμείς, οι Νέοι Σοσιαλιστές, θα «φρεσκάρουμε» τη μνήμη τους. Μόνο από το 1981 και μετά, μπορούμε να μιλούμε για ένα ευνομούμενο κράτος με Πραγματική Δημοκρατία. Η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης και η πλήρης κατάργηση των πιστοποιητικών πολιτικών φρονημάτων, ένωσε όλο τον Ελληνικό Λαό, που μέχρι τότε διαχώριζαν τόσο η Δεξιά Παράταξη όσο και οι ακροδεξιοί ομοϊδεάτες του κ. Βορίδη.

Ας μην ξεχνούμε ότι χωρίς τους αγώνες και τις καθημερινές μάχες των απλών ανθρώπων της Δημοκρατικής Παράταξης και της Αριστεράς, που κυνηγήθηκαν σε όλη τους τη ζωή, υπέστησαν εξορίες και φυλακές από τη Δεξιά, η Νέα Γενιά των Ελλήνων θα μεγάλωνε μέσα σε διαχωριστικές γραμμές και αποκλεισμούς. Και είμαστε περήφανοι ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ της «Αλλαγής» κατέστρεψε το παρασιτικό μετεμφυλιακό οικοδόμημα, που δημιούργησε μία Πατρίδα γεμάτη ανισότητες, αδικίες και πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων, φροντίζοντας να θέσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις φασιστικές και χουντικές αντιλήψεις.

Μόνο από το 1981 και μετά, μπορούμε να μιλούμε για Κοινωνικό Κράτος, για Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη, για πολιτικές, που μείωσαν τις εισοδηματικές ανισότητες, για πραγματικές τομές και μεγάλες Μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Αυτοδιοίκηση, στο χώρο της Εργασίας και της Ελληνικής Οικογένειας.

Μόνο από το 1981 και μετά, μπορούμε να μιλούμε για πραγματικά Πατριωτική και ακηδεμόνευτη Εξωτερική Πολιτική. Για μια χώρα, που από «ουρά» της Ευρώπης, έθεσε για πρώτη φορά τα ζητήματα των ανισοτήτων «Βορρά-Νότου» και διαπραγματεύτηκε σκληρά για το βιοτικό επίπεδο των Λαών του Ευρωπαϊκού Νότου.

Εφάρμοσε μια πολυσχιδή πολιτική προωθώντας τα Εθνικά μας θέματα, ενισχύοντας την Άμυνα και την Ασφάλεια της Πατρίδας μας. Γιατί κ. Βορίδη, μη ξεχνάτε ότι οι βάσεις της ένταξης της Κύπρου στην Ευρώπη τέθηκαν επί Κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου.

Δεν μας κάνει εντύπωση ότι ο κ. Βορίδης, φροντίζει να έχει επιλεκτική μνήμη. Αναρωτιόμαστε όμως γιατί πουθενά στο πλούσιο βιογραφικό του ο κ. Βορίδης δε συμπεριλαμβάνει την θέση που υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ., του κόμματος του επικεφαλής της Χούντας των Συνταγματαρχών Γεωργίου Παπαδόπουλου, και υπηρέτησε ο κ. Βορίδης μέχρι το 1990.

Ο κ. Βορίδης επιχειρεί με την τακτική του να ενισχύσει και να διατηρήσει ακραίες φωνές που υποβόσκουν και διατηρούνται ακόμα και σήμερα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίες. Ο εκτροχιασμός της Δημοκρατίας και η επικράτηση των ολοκληρωτικών-χουντικών ιδεολογικών πατέρων του, προφανώς αποτελούσε για τον ίδιο πιο χρήσιμη διέξοδο για την χώρα.

Ευτυχώς, ο ελληνικός λαός παθιασμένος για την Αλλαγή, ανύψωσε «εθνικό μέτωπο» στον κ. Βορίδη και τις διαθέσεις του. Η φωτιά που ο ίδιος επιζητούσε, έσβησε μέσα από τον απροσκύνητο αγώνα για ελευθερία, αξιοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, κράτος πρόνοιας και κοινωνία αλληλεγγύης.

Τα τσεκούρια, που ο ίδιος με καμάρι κρατούσε, μεταμορφώθηκαν, μέσα από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, σε δοξάρια έμπνευσης για μία Πατρίδα ποτισμένη από δημοκρατικούς θεσμούς, παιδεία, ίσες ευκαιρίες με ενισχυμένη διεθνή θέση στο εξωτερικό. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο μόνος Ηγέτης της Μεταπολίτευσης, αποτελεί σύγχρονο κομμάτι της Ιστορίας της πατρίδας μας, σφηνωμένος στην συνείδηση του Έθνους, πέρα και πάνω από οποιαδήποτε Παράταξη».