ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Kορύφωση της παρανομίας εκ μέρους της κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ: Kορύφωση της παρανομίας εκ μέρους της κυβέρνησης

Για «νομιμότητα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της κυβέρνησης» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την εκπομπή σήματος της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης η Κουμουνδούρου.

Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, ζητεί την «άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με βάση την οποία έκλεισε η ΕΡΤ».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σκουρλέτη:

«Η πειρατική εκπομπή σήματος της υποτιθέμενης Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης συνιστά κορύφωση της παρανομίας που διαπράττεται εδώ και εβδομάδες εκ μέρους της κυβέρνησης.

Η μη συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ, η εκπομπή του σήματος "μαϊμού" χωρίς άδεια και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την νομιμότητα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της. Απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με βάση την οποία έκλεισε η ΕΡΤ.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για την απαξίωση και τη συρρίκνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τον απόλυτο έλεγχο της ενημέρωσης θα βρουν απέναντί τους το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, που αξιώνει σεβασμό στη δημοκρατία και στην πλουραλιστική ενημέρωση».