ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπερασπιζόταν μέχρις εσχάτων τον Άκη

Όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπερασπιζόταν μέχρις εσχάτων τον Άκη

Αν ο Ευ. Βενιζέλος είχε τη δυνατότητα να κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο, το μόνο σίγουρο θα ήταν πως θα επέστρεφε στο βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου του 2005

Και αυτό επειδή εκείνο το βράδυ, κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής για τους πύραυλους TOR-M1, όχι μόνο διερρήγνυε τα ιμάτιά του για την αθωότητα του καταδικασθέντος σήμερα Άκη αλλά προκαλούσε με τη στάση του, αφού απαιτούσε επανειλημμένως από τη ΝΔ να ζητήσει συγγνώμη τόσο από τον Άκη Τσοχατζόπουλο όσο και από τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, ο Βενιζέλος είχε αρχίσει να προετοιμάζει το έδαφος λίγες ημέρες πριν λέγοντας: Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους κ. Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου.

Εκείνη τη νύχτα λοιπόν ο κ. Βενιζέλος θα βρει τον... δάσκαλό του. Για κακή του τύχη απέναντί του βρισκόταν ένας δεινός ρήτορας, ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος δεν δίστασε να το αποκαλέσει ενώπιον όλων «πολιτικό πυροβολητή» . Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ προκαλούσε συνεχώς τον Ευάγγελο Βενιζέλο ώσπου τον έβγαλε από τα ρούχα του.

Ποιος όμως μπορεί να ξεχάσει την ιστορική δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος με περίσσιο θράσος υποστήριξε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, μέσω των οποίων κινήθηκαν το μαύρο χρήμα και οι μίζες, ήταν αριθμοί τηλεφώνου.

Δυστυχώς για τον ίδιο, τα πρακτικά εκείνης της ιστορικής νύχτας υπάρχουν...

Χαρακτηριστικό είναι ένα απόσπασμα του διαλόγου Πολύδωρα – Βενιζέλου

Πολύδωρας: Όταν πρωτοανακαλύφθηκε ο λογαριασμός ο κ. Βενιζέλος, γνωστός χιουμορίστας, έσπευσε να πει ότι είναι αριθμός τηλεφώνου. Είναι λογαριασμός που ακολουθεί υπόγειες διαδρομές.

Βενιζέλος: Δοκιμάσατε να πάρετε τηλέφωνο; Εγώ πήρα τηλέφωνο και βγήκε ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος.

Πολύδωρας: ... από Μόσχα, Νέα Υόρκη, Κύπρο και Ελβετία. 21.000.000 δολάρια. Φτήνιες. Φυσικά ο παραλήπτης αγνοείται.


Διαβάστε επίσης: Βενιζέλος:Η Προεδρία μας θα συμπέσει με την αρχή εξόδου από την κρίση

«Τα χρήματα από τις μίζες είναι πολύ περισσότερα από τα 57 εκατ. ευρώ»